Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odprto še 32 minut, tel: 01 239 22 17).
Nominiranci za oskarje v Kinodvoru

Nominiranci za oskarje v Kinodvoru

Nominacije so objavljene, na našem sporedu pa že lahko pogledate kar nekaj filmov, ki se bodo potegovali za nagrado oskar. Preverite, katere.

Ta teden na sporedu:

  • Parazit – šest nominacij za oskarja, med drugim za film, režijo, mednarodni film in izvirni scenarij;
  • v nedeljo, 19. januarja: 1917deset nominacij za oskarja, med drugim za film, režijo, izvirni scenarij;
  • v nedeljo, 19. januarja ob 19:00: Bolečina in slavanominacija za oskarja za najboljši mednarodni film in glavno moško vlogo.

Prihajajo še:

  • od 23. januarja: Čas deklištvašest nominacij za oskarja, med drugim za najboljšo glavno in stransko igralko, film ter prirejeni scenarij;
  • v nedeljo, 26. januarja ob 19:00: Jokerenajst nominacij za oskarja, med drugim za film, režijo, glavno moško vlogo in prirejeni scenarij;
  • od 7. februarja: Nesrečnikinominacija za oskarja za najboljši mednarodni film;
  • v nedeljo, 9. februarja ob 19:00: Bilo je nekoč … v Hollywoodudeset nominacij za oskarja, med drugim za film, režijo, glavno in stransko moško vlogo in izvirni scenarij;
  • v torek, 11. februarja ob 17:00: Svetilnik – nominacija za oskarja za fotografijo;
  • v nedeljo, 16. februarja ob 19:00: Judy – dve nominaciji za oskarja, med drugim za najboljšo glavno igralko.

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme v Cannesu in štirih oskarjev, vključno za najboljši film.

1917 1917

Sam Mendes

Na vrhuncu 1. svetovne vojne morata britanska vojaka v napeti tekmi s časom prečkati sovražnikovo ozemlje, da bi predala sporočilo, ki naj bi preprečilo pokol na stotine britanskih mož. Film, posnet v enem samem dolgem kadru, je režiral Sam Mendes (Lepota po ameriško, Skyfall).

Bolečina in slava Dolor y gloria

Pedro Almodóvar

Film Pedra Almodóvarja je duhovita, čutna in ganljiva avtobiografska oda filmski ustvarjalnosti, ki je Antoniu Banderasu prinesla nagrado za najboljšega igralca v Cannesu in nominacijo za oskarja, film pa je prejel tudi nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

torek, 11. 08. 2020 / 18:30 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.

Zadnjič

Zlata rokavica Der goldene Handschuh

Fatih Akin

torek, 11. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Fatih Akin (Z glavo skozi zid, Kuhinja z dušo, Obupana) ustvari srh zbujajoči portret zloglasnega serijskega morilca Fritza Honke, ki je v sedemdesetih letih sejal grozo in strah po hamburški rdeči četrti.

Veliki diktator The Great Dictator

Charles Chaplin

torek, 11. 08. 2020 / 21:00 / Kongresni trg

Film, v katerem Charlie odigra dvojno vlogo dobrodušnega židovskega brivca in krutega diktatorja Hynkla, je drzna zmes politične satire, humanizma in slapstick humorja.