Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 13:03).
Nominiranci za oskarje v Kinodvoru

Nominiranci za oskarje v Kinodvoru

Nominacije so objavljene, na našem sporedu pa že lahko pogledate kar nekaj filmov, ki se bodo potegovali za nagrado oskar. Preverite, katere.

Ta teden na sporedu:

  • Parazit – šest nominacij za oskarja, med drugim za film, režijo, mednarodni film in izvirni scenarij;
  • v nedeljo, 19. januarja: 1917deset nominacij za oskarja, med drugim za film, režijo, izvirni scenarij;
  • v nedeljo, 19. januarja ob 19:00: Bolečina in slavanominacija za oskarja za najboljši mednarodni film in glavno moško vlogo.

Prihajajo še:

  • od 23. januarja: Čas deklištvašest nominacij za oskarja, med drugim za najboljšo glavno in stransko igralko, film ter prirejeni scenarij;
  • v nedeljo, 26. januarja ob 19:00: Jokerenajst nominacij za oskarja, med drugim za film, režijo, glavno moško vlogo in prirejeni scenarij;
  • od 7. februarja: Nesrečnikinominacija za oskarja za najboljši mednarodni film;
  • v nedeljo, 9. februarja ob 19:00: Bilo je nekoč … v Hollywoodudeset nominacij za oskarja, med drugim za film, režijo, glavno in stransko moško vlogo in izvirni scenarij;
  • v torek, 11. februarja ob 17:00: Svetilnik – nominacija za oskarja za fotografijo;
  • v nedeljo, 16. februarja ob 19:00: Judy – dve nominaciji za oskarja, med drugim za najboljšo glavno igralko.

Parazit Gisaengchung

Bong Joon-ho

Film, ki ga režiser označuje za »komedijo brez klovnov, tragedijo brez negativcev«, je čudovito nepredvidljiva družinska tragikomedija o neizogibnem konfliktu med tistimi, ki imajo, in tistimi, ki nimajo. Dobitnik zlate palme v Cannesu in štirih oskarjev, vključno za najboljši film.

1917 1917

Sam Mendes

Na vrhuncu 1. svetovne vojne morata britanska vojaka v napeti tekmi s časom prečkati sovražnikovo ozemlje, da bi predala sporočilo, ki naj bi preprečilo pokol na stotine britanskih mož. Film, posnet v enem samem dolgem kadru, je režiral Sam Mendes (Lepota po ameriško, Skyfall).

Bolečina in slava Dolor y gloria

Pedro Almodóvar

Film Pedra Almodóvarja je duhovita, čutna in ganljiva avtobiografska oda filmski ustvarjalnosti, ki je Antoniu Banderasu prinesla nagrado za najboljšega igralca v Cannesu in nominacijo za oskarja, film pa je prejel tudi nominacijo za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.