Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odpre se čez 04:06).

Projekcije filma

nedelja, 26. 01. 2020 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Joker Joker

Todd Phillips / ZDA, Kanada / 2019 / 122 min / angleščina

Projekcije filma

nedelja, 26. 01. 2020 / 19:00 / Dvorana

Za zamudnike

Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) išče svoj prostor v razklani družbi Gotham Cityja. Podnevi je klovn, ponoči pa se trudi postati stand-up komik. A zdi se, da se na koncu vedno vsi smejijo na njegov račun. Ujet med apatijo in krutostjo Arthur sprejme slabo odločitev, ki sproži verižno reakcijo dogodkov ... Režiser Todd Phillips je ustvaril lik, »s katerim boste sočustvovali, za katerega boste celo navijali – vse do trenutka, ko ne boste mogli več.« Zlati lev za najboljši film, Benetke.

Fotografije

»Joker ne prihaja s kakega tujega planeta ali s kakega fantomskega otoka, temveč iz televizijskega smeha – iz tistega »konzerviranega« studijskega smeha, ki ga slišite v komičnih serijah, tistega smeha, ki se smeji namesto nas. Tam se rodi. V tistem smehu, ki nas prepričuje, da smo srečni, da smo veseli, da se noro zabavamo. V tistem smehu, ki nam zapoveduje: morate biti srečni! Morate biti veseli! Morate se zabavati! /…/ Obstajajo le tisti, ki so opaženi. Slaven sem, torej obstajam! Všečkajo me, torej obstajam! Klikajo me, torej obstajam! Zvezda je rojena. Fleckovo življenje je komedija, stand up. In punchline je, ko koga ubije. Joker je film o sodobnem hladnem svetu, brezčutnem kapitalizmu, asocialni državi /…/, socialni smrti, ki jo prinaša dirka navzdol /…/, trumpih, ki – kot Thomas Wayne – obljubljajo »očiščenje«, in »pozabljenem človeku«, ki skuša na vsak način – magari nihilistično, z izvolitvijo Trumpa – dokazati, da je živ.« ZELO ZA
Marcel Štefančič, jr., Mladina

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Jaz sem Frenk Jaz sem Frenk

Metod Pevec

torek, 10. 12. 2019 / 15:00 / Dvorana

Tranzicijska zgodba o najdenih milijonih in politični ideologiji, ki razdvajajo tudi najtesnejše družinske vezi.

iOtok iOtok

Miha Čelar

torek, 10. 12. 2019 / 16:00 / Mala dvorana

iOtok je celovečerni dokumentarec o zadnjih trinajstih prebivalcih otoka Biševo, ki se borijo za preživetje otoške skupnosti.

Mladi Ahmed Le Jeune Ahmed

Jean-Pierre, Luc Dardenne

torek, 10. 12. 2019 / 17:00 / Dvorana

Zgodba o trinajstletnem Ahmedu, razpetem med ideje o čistosti, ki mu jih vceplja lokalni imam, ter skušnjave življenja. Ali lahko ljubezen premaga fantov pravičniški srd?