Danes je blagajna odprta od 17:20 do 21:00 (odpre se čez 12:11).

Odsev Mirrors

Alexandre Aja / ZDA, Romunija / 2008 / 110 min / angleščina

Odpuščeni policist, ločenec in bivši alkoholik se odloči urediti svoje življenje in se znova zbližati z odtujeno družino, še vedno ljubečo ženo in dvema otrokoma. Zaposli se kot nočni čuvaj v zapuščeni veleblagovnici, ki jo je pred leti povsem uničil požar. Nekdanja palača je zdaj zaprašena in zoglenela hiša duhov, v kateri so čudežno ostala nedotaknjena le vsa ogledala. Ob podrobnejšem pregledu čuvaj prepaden odkrije, da ogledala ne odsevajo tistega, kar bi morala: za njimi se skriva popačen, nedoumljiv svet, ki začne nenadoma vse bolj nasilno in krvavo posegati v stvarnost.

Karantena Quarantine

John Erick Dowdle / ZDA / 2008 / 89 min / angleščina

Televizijska ekipa snema dokumentarni prispevek o vsakdanu dežurne ekipe gasilcev iz Los Angelesa. Rutinski nočni klic jih zvabi v stanovanjsko zgradbo; tam naletijo na policijsko patruljo, ki je prav tako prišla zaradi nekega skrivnostnega klica. Kmalu skupaj ugotovijo, da je zgradba od zunaj hermetično zaprta, televizijci, gasilci, policisti in stanovalci pa se naenkrat soočajo s smrtonosno grožnjo, dozdevno okužbo, ki se kot požar širi po hiši.

Dnevnik živih mrtvecev Diary of the Dead

George A. Romero / ZDA / 2007 / 95 min / angleščina

Študentski filmski ekipi se med snemanjem pogrošne grozljivke pred objektiv kamere nenadoma priplazijo resnični živi mrtveci … Še en prispevek v podžanr prvoosebne video-dnevniške grozljivke. S preobratom: namesto mladega zanesenjaka, ki mu takšen tip snemanja narekuje nizek proračun ali želja po formalnih inovacijah, za kamero tokrat stoji ena največjih legend žanra: George A. Romero, lastnoročni izumitelj rase kanibalskih mrličev.

Lomljivo Frágiles

Jaume Balagueró / Španija, Velika Britanija / 2005 / 93 min / angleščina

Medicinska sestra, ki prispe na začasno delo v zanemarjeno otroško bolnišnico tik pred evakuacijo malih bolnikov v nove prostore, vedno bolj prestrašeno ugotavlja, da je z njenimi pacienti in z neprijaznim prostorom, v katerem se nahajajo, nekaj hudo narobe. Otroci zatrjujejo, da v bolnišnici poleg njih biva še nekdo, zlovešče podstrešno bitje, ki očitno ne želi ostati samo.

Hudičeva hrbtenica El espinazo del diablo

Guillermo del Toro / Španija, Mehika / 2001 / 106 min / španščina

Magičen, razkošen, kompleksen preplet zgodovine in fantazije, angažmaja in pravljice, predhodnik in mlajši brat Favnovega labirinta (El laberinto del fauno, 2006).

Črni božič Black Christmas

Glen Morgan / ZDA, Kanada / 2006 / 94 min / angleščina

Priredba klasičnega slasherja iz leta 1974.