Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odprto še 03:25, tel: 01 239 22 17).

Odsev Mirrors

Alexandre Aja / ZDA, Romunija / 2008 / 110 min / angleščina

Odpuščeni policist, ločenec in bivši alkoholik se odloči urediti svoje življenje in se znova zbližati z odtujeno družino, še vedno ljubečo ženo in dvema otrokoma. Zaposli se kot nočni čuvaj v zapuščeni veleblagovnici, ki jo je pred leti povsem uničil požar. Nekdanja palača je zdaj zaprašena in zoglenela hiša duhov, v kateri so čudežno ostala nedotaknjena le vsa ogledala. Ob podrobnejšem pregledu čuvaj prepaden odkrije, da ogledala ne odsevajo tistega, kar bi morala: za njimi se skriva popačen, nedoumljiv svet, ki začne nenadoma vse bolj nasilno in krvavo posegati v stvarnost.

režija Alexandre Aja, scenarij Alexandre Aja, Grégory Levasseur (po izvirnem scenariju Kim Sung-hoja), fotografija Maxime Alexandre, montaža Baxter, glasba Javier Navarrete, produkcija Alexandre Aja, Grégory Levasseur, Alexandra Milchan, Marc Sternberg, Moritz von der Groeben, igrajo Kiefer Sutherland, Paula Patton, Cameron Boyce, Mary Beth Peil, John Shrapnel, Jason Flemyng, distribucija v Sloveniji Continental film

IMDb Uradna stran

Četrti celovečerec čudežnega dečka novega vala francoskih grozljivk – pri nas smo gledali njegovo izborno Krvavo romanco (Haute tension, 2003) in hollywoodski prvenec Opazujemo te (The Hills Have Eyes, 2006) – še vedno šokira z izbruhi nepričakovanega, surovega in skrajno hladnokrvno serviranega nasilja, vendar se Aja tokrat močneje naslanja na zgodbo, sicer priredbo nedavne korejske uspešnice Into the Mirror (Geoul sokeuro, Kim Sung-ho, 2003), ki ponuja vznemirljivo mešanico nenadnih preobratov in lovecraftovskega vzdušja.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Žirija se predstavlja: 4 zvezdnice Žirija se predstavlja: 4 zvezdnice

različne avtorice

torek, 28. 11. 2023 / 19:00 / Dvorana

Letos so članice žirije tudi štiri zvezdnice svetovne avtorske animacije: Alexandra Ramires, portugalska animatorska pesnica in članica kolektiva BAP, Naomi van Niekerk, južnoafriška mojstrica pripovedovanja v tehniki animiranja z ogljem, v Berlinu živeča Avstrijka Nikki Schuster, ki gradi animirane potopise z recikliranjem najdenih predmetov, in korejska avtorica Dahee Jeong, ki je bila za svoje poetične animacije nagrajena na najpomembnejših svetovnih festivalih.

Tekmovalni program I (2023) Tekmovalni program I (2023)

različni avtorji

torek, 28. 11. 2023 / 21:00 / Dvorana

Najboljši novi animirani filmi iz srednje in vzhodne Evrope se potegujejo za nagrado občinstva in veliko nagrado mednarodne žirije. Med režiserji najdemo tako legendarne animatorje kot avtorje prvencev in vse vmes.

Slepa vrba, speča ženska Saules aveugles, femme endormie

Pierre Földes

sreda, 29. 11. 2023 / 10:00 / Dvorana

Preplet več kratkih zgodb slovitega japonskega pisatelja Harukija Murakamija je magično popotovanje v globine človeške notranjosti.