Danes je blagajna odprta od 14:00 do 21:00 (odprto še 02:50, tel: 01 239 22 17).

Lomljivo Frágiles

Jaume Balagueró / Španija, Velika Britanija / 2005 / 93 min / angleščina

Medicinska sestra, ki prispe na začasno delo v zanemarjeno otroško bolnišnico tik pred evakuacijo malih bolnikov v nove prostore, vedno bolj prestrašeno ugotavlja, da je z njenimi pacienti in z neprijaznim prostorom, v katerem se nahajajo, nekaj hudo narobe. Otroci zatrjujejo, da v bolnišnici poleg njih biva še nekdo, zlovešče podstrešno bitje, ki očitno ne želi ostati samo.

režija Jaume Balagueró, scenarij Jaume Balagueró, Jordi Galcerán, fotografija Xavi Giménez, montaža Jaume Martí, glasba Rogue Baños, produkcija Julio Fernández, Joan Ginard, igrajo Calista Flockhart, Richard Roxburgh, Elena Anaya, Gemma Jones, Yasmin Murphy, Colin McFarlane, Michael Pennington, distribucija v Sloveniji A.G. Market

IMDb Uradna stran

Solidno, predvsem vešče zrežirano nadaljevanje srhljive linije, ki jo je trenutno najvidnejši španski predstavnik žanra, Jaume Balagueró, razvil s tudi pri nas videnima filmoma Neimenovani (Los sin nombre, 1999) in Tema (Darkness, 2002): bajke o krvavi, krvavo zamolčani preteklosti, ki zdaj pustoši po na videz nedolžni sedanjosti.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Žirija se predstavlja: 4 zvezdnice Žirija se predstavlja: 4 zvezdnice

različne avtorice

torek, 28. 11. 2023 / 19:00 / Dvorana

Letos so članice žirije tudi štiri zvezdnice svetovne avtorske animacije: Alexandra Ramires, portugalska animatorska pesnica in članica kolektiva BAP, Naomi van Niekerk, južnoafriška mojstrica pripovedovanja v tehniki animiranja z ogljem, v Berlinu živeča Avstrijka Nikki Schuster, ki gradi animirane potopise z recikliranjem najdenih predmetov, in korejska avtorica Dahee Jeong, ki je bila za svoje poetične animacije nagrajena na najpomembnejših svetovnih festivalih.

Tekmovalni program I (2023) Tekmovalni program I (2023)

različni avtorji

torek, 28. 11. 2023 / 21:00 / Dvorana

Najboljši novi animirani filmi iz srednje in vzhodne Evrope se potegujejo za nagrado občinstva in veliko nagrado mednarodne žirije. Med režiserji najdemo tako legendarne animatorje kot avtorje prvencev in vse vmes.

Slepa vrba, speča ženska Saules aveugles, femme endormie

Pierre Földes

sreda, 29. 11. 2023 / 10:00 / Dvorana

Preplet več kratkih zgodb slovitega japonskega pisatelja Harukija Murakamija je magično popotovanje v globine človeške notranjosti.