Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:30 (odpre se čez 04:28).
Nedelja je dan za Rubena Östlunda

Nedelja je dan za Rubena Östlunda

To nedeljo 26. februarja, na ogled ponujamo kar dve avtorjevi stvaritvi: film Višja sila, ki je bil ob premieri v Cannesu leta 2014 svojevrstna senzacija, v Kinodvoru pa je eden od dvanajstih najbolj obiskanih filmov, ter Trikotnik žalosti, dobitnik zlate palme na lanskem festivalu v Cannesu, ki je nominiran tudi za tri oskarje: za film, režijo in izvirni scenarij. Toplo vabljeni na cinefilski dvojček!

Ob petnajsti obletnici mestnega kina, ki bo oktobra 2023, namreč vsako zadnjo nedeljo v mesecu predvajamo enega od naših dvanajstih najbolj obiskanih filmov. Za vse te filme so vstopnice že v prodaji.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij.

Višja sila Turist / Force Majeure

Ruben Östlund

Film provokativnega švedskega režiserja Rubena Östlunda z neprizanesljivim humorjem postavlja pod vprašaj vlogo moškega v sodobni družini. Senzacija festivala v Cannesu in dobitnik velike nagrade žirije v sklopu Posebni pogled.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.