Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 01:17).
Ne pozabi dihati – novi slovenski film v Kinodvorovem šolskem programu!

Ne pozabi dihati – novi slovenski film v Kinodvorovem šolskem programu!

Na voljo je pedagoško gradivo. Po dogovoru tudi pogovor z režiserjem ali mladimi igralci.

Vabljeni k ogledu novega slovenskega filma Ne pozabi dihati (Martin Turk, 2019). Termin ogleda z učenci zadnje triletja ali z dijaki prilagodimo vašim potrebam. Na voljo je pedagoško gradivo za pripravo na film. Po dogovoru tudi pogovor z režiserjem filma Martinom Turkom ali mladimi igralci.

»Ko si star petnajst let, ti gre na živce vse. /…/ Vse. Še najbolj pa ti gre na živce, da ne veš prav dobro, kaj je to, kar ti gre tako zelo na živce, saj tega ne znaš zares ubesediti, kaj šele razložiti, le občutiš lahko, in to tako zelo zelo močno. /…/ To so občutja, čustva in stanja, v katera je režiser Martin Turk na izredno rahločuten, a hkrati pristno polnokrven način potopil zgodbo svojega novega celovečernega filma Ne pozabi dihati.« (Gaja Pöschl, Gremo v kino)

Več o filmu >>

Informacije in prijave na: solski@kinodvor.org.

 

Ne pozabi dihati Ne pozabi dihati

Martin Turk

Film o dramah odraščanja in skrivnostih poletja.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Aktualno

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

sobota, 15. 08. 2020 / 15:30 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.

Pod belimi pečinami Hope Gap

William Nicholson

sobota, 15. 08. 2020 / 18:15 / Dvorana

Globoko oseben film, v katerem režiser secira zakon lastnih staršev, je čustveno silovita, a tudi nežna in humorja polna zgodba o obžalovanju, napačnih odločitvah ter o tem, da nikoli ni prepozno za nov začetek.

Medena dežela Medena zemja

Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

sobota, 15. 08. 2020 / 21:00 / Dvorana

Film, v katerem odročna makedonska vasica postane mikrokozmos sodobnega sveta, je portret krhkega ravnovesja med človekom in naravo, pogled v hitro izginjajoči način življenja ter poklon trdoživosti, življenjski energiji in optimizmu neke ženske.