Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:10 (odpre se čez 06:40).
Nacionalni strokovni posvet Z umetnostjo o športu, gibanju, naravi in zdravju

Nacionalni strokovni posvet Z umetnostjo o športu, gibanju, naravi in zdravju

Za strokovne delavce v vrtcih, OŠ in SŠ, 24. septembra 2018 v Kinodvoru

Vabimo vas na celodnevni nacionalni strokovni posvet Z umetnostjo o športu, gibanju, naravi in zdravju, ki bo v ponedeljek, 24. septembra 2018, v Kinodvoru, Kolodvorska 13, Ljubljana.

Posvet organizirajo: Zavod RS za šolstvo (ZRSŠ), Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS (MIZŠ – Direktorat za šport in Urad za razvoj in kakovost izobraževanja), Ministrstvo za kulturo RS (MK), Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS) in Kinodvor, v okviru Evropskega tedna športa 2018.

Namen posveta
Na posvetu sodelujemo strokovnjaki s področja kulture, vzgoje in izobraževanja, športa ter okolja in narave. Z različnimi dejavnostmi bomo predstavili povezanost umetnosti, športa, gibanja, narave in zdravja. Spoznali bomo, kako nas lahko kakovostne kulturno-umetnostne vsebine in projekti spodbudijo za športno aktivnost in gibanje, hkrati pa omogočajo tudi kritično razmišljanje o našem odnosu do športa in zdravega življenjskega sloga. Predstavili bomo tudi uspešne prakse kreativnega partnerstva umetnikov in športnikov ter možnosti za inovativne pristope medpredmetnega in medpodročnega povezovanja.

Program in urnik posveta

Prijave

  1. Program in prijavnica na posvet sta objavljenana spletnih straneh www.zrss.si, www.kulturnibazar.si (v posebni rubriki Z umetnostjo o športu, gibanju, naravi in zdravju) ter na http://ewos.olympic.si.
  2. Prijavite se od 16. junija do 18. septembra na spletnem naslovu: https://www.zrss.si/prijava/posvet-umetnost-sport-narava-zdravje/
  3. Udeleženci prejmete ustrezna potrdila o udeležbi.
  4. Kotizacije ni.

 

Organizacijski odbor: Nives Markun Puhan in Vladimir Pirc (ZRSŠ), Nataša Bucik (MK), Nada Požar Matijašič in dr. Boro Štrumbelj (MIZŠ), Aleš Šolar (OKS).

Partnerji: Slovenska kinoteka, Art kino mreža Slovenije (AKMS), Javna agencija za knjigo RS (JAK), Bralna značka Slovenije – ZPMS (DBZS-ZPMS), Mestna knjižnica Ljubljana, Zavod Divja misel (projekt Knjižnica pod krošnjami), Center šolskih in obšolskih dejavnosti, Gozdarski inštitut Slovenije, Javni zavod Mala ulica in Otroški in mladinski program RTV Slovenija.

 

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.