Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (odpre se čez 12:52).
Na odru smeha

Na odru smeha

Gledališko-igralska delavnica s Saro Šabec ob filmu Kraljica smeha

Junakinja filma Kraljica smeha se odloči, da bo postala stand-up komedijantka, saj sta žalost in smeh najmočnejši par. Na delavnici se bomo z odrskim nastopanjem in stand-upom seznanjali tudi mi.

Prednost stand-upa je, da potrebuje malo: mikrofon, majhen oder, občinstvo in veliko humorja. Žanr se je razvil v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja v ZDA iz varietejsko-kabaretskih predstav, a je še danes zelo priljubljen tudi med mladimi.

Vseeno pa vse ni tako enostavno. Na odru potrebuješ samozavest in mirnost. Jasnost in osredotočenost. Prav tako za gestikulacijo uporabljaš telo, ki je ključni del pripovedovanja. Dobre zgodbe in sodelovanje z ljudmi. Na gledališki delavnici se bomo tako preizkusili v nastopanju. Kako na oder prideš? Kako ohraniš mirnost in zbranost za pripovedovanje zgodb? Zakaj je pomemben očesni stik? Kako vzpostaviti stik z občinstvom in kako se nanj odzivati? Za zaključek bomo skupaj pripravili zabavne zgodbe, ki si jih boste med sabo delili.

Delavnico vodi filmska in gledališka pedagoginja Sara Šabec, sodelavka Kinodvora, pa tudi dolgoletna mentorica in vodja projektov v Gledališču Ane Monro ter sodelavka Mesta žensk.

Trajanje delavnice: 45 minut
Cena delavnice v kinu: 130 €

Kraljica smeha Comedy Queen

Sanna Lenken

»Dober stand-up mora govoriti tudi o bednem v tvojem življenju. Nihče ne želi poslušati zgodb o uspešnih ljudeh.« Film o izražanju mladostniških čustev in upanju je hkrati komedija in drama, ki optimistično portretira Sashine najtežje trenutke odraščanja.

Boštjan Gorenc Pižama: Kako postati komik?

Se komik rodiš ali to šele postaneš? Kaj potrebuješ, če želiš ljudi nasmejati? Štiri točke in ena bonus ob filmu Kraljica smeha.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.