Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:00 (odprto še 04:54, tel: 01 239 22 17).
Na odprtju 8. festivala Kinotrip bo z nami so-režiserska filma Kolibriji Diane Ng

Na odprtju 8. festivala Kinotrip bo z nami so-režiserska filma Kolibriji Diane Ng

Z njo se bo po projekciji filma pogovarjala mlada programska ekipa festivala. V četrtek, 19. 10. ob 19.30. Vabljeni, vstopnice so že v prodaji!

Diane Ng je pri filmu sodelovala kot so-režiserka, so-producentka in ena izmed direktoric fotografije. Film Kolibriji je namreč nastal po modelu sodelovalnega vajeništva. Kot pravijo sami:

»Film Kolibriji je z ljubeznijo ustvarila ekipa mladih umetnikov. /…/ Naš pristop opisujemo kot sodelovalni model vajeništva, v katerem umetniki, novinci na filmskem področju, sodelujejo pri ustvarjanju dokumentarnih filmov ter delijo odgovornosti in zasluge z izkušenejšimi mentorji. V tej dinamiki dela izmenjava znanja poteka v obeh smereh. Ekipa filma Kolibriji je predvsem mehiško-ameriška, teksaška, kvir seksualna, ženska oziroma nebinarna; večina živi na (državni) meji. Upamo, da naš film predstavlja dober zgled za lažji vstop mladih v filmsko industrijo in razvoj zgodnje kariere v vseh poklicih, povezanih z ustvarjanjem dokumentarcev.«

Z Diane Ng se bomo po projekciji filma pogovarjali o nastajanju filma Kolibriji in temah, ki jih odpira, pa tudi o položaju mladih v filmskem svetu.

Več o filmu Kolibriji »

 

 

Kolibriji Hummingbirds

Silvia Del Carmen Castaños, Estefanía Contreras, Miguel Drake-McLaughlin, Diane Ng

Mavrično-bleščeč in navdihujoč film, ki odkriva možnosti boljšega sveta, če se zanj potrudimo s skupnimi močmi. Nagrada žirije za najboljši film na Berlinalu v sekciji Generation 14plus.

ponedeljek, 25. 09. 2023

8. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 19. in 21. oktobrom 2023: trije dnevi z raznolikimi filmskimi poslasticami in živahnim spremljevalnim dogajanjem – vse po izboru mlade programske ekipe. Filmski program je že objavljen!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.