Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:10 (odprto še 06:17, tel: 01 239 22 17).
Mathieu Amalric prihaja v Kinodvor

Mathieu Amalric prihaja v Kinodvor

V ponedeljek in torek, 17. in 18. oktobra bo na enkratni projekciji filma Zorn III (2018–2022) in premieri Močno me objemi z nami režiser in igralec Mathieu Amalric! Po obeh projekcijah bo s filmskim ustvarjalcem potekal pogovor, vstopnice so že v prodaji, tudi po spletu.

Amalric je Kinodvor že obiskal: leta 2019 je v Ljubljano prišel na Jazz festival, na katerem je sodeloval tudi John Zorn, Amalric pa je predstavil svoj film Zorn (2010-2016).

Francoski ustvarjalec namreč že dvanajst let snema tega newyorškega skladatelja in saksofonista in v ponedeljek, 17. oktobra bo v Kinodvoru predstavil tretji del dokumentarca o njem. Naslednji dan, v torek, 18. oktobra pa sledi premiera njegovega zadnjega filma, ki ga podpisuje kot režiser, Močno me objemi.

Močno me objemi Serre moi fort

Mathieu Amalric

V skrivnostni in presunljivi družinski drami nas igralec in režiser Mathieu Amalric odpelje v notranji svet ženske – žene in matere dveh otrok –, ki tava med doživetimi in namišljenimi spomini. Z Vicky Krieps v eni njenih najboljših vlog doslej.

Zorn III (2018–2022) Zorn III (2018–2022)

Mathieu Amalric

Mathieu Amalric že dvanajst let snema newyorškega skladatelja in saksofonista Johna Zorna. Tokrat je Zorn vprašal operno pevko Barbaro Hannigan, ali bi izvedla njegovo skladbo Jumalattaret, napisano po navdihu finskih poganskih boginj.

Turneja Tournée

Mathieu Amalric

Režiser Mathieu Amalric, igralska muza nove generacije francoskih filmskih režiserjev 90-ih, predstavlja komično, trpko sladko dramo Turneja, film ceste, odra in zaodrja, ki gledalca popelje v bizaren svet zrelih in šarmantnih (predvsem pa pravih) ameriških striptizet na melanholični turneji po francoski provinci.

Barbara Barbara

Mathieu Amalric

Dvajset let po smrti ikone francoskega šansona jo igralec in režiser Mathieu Amalric obudi z večplastnim, sanjskim poklonom njenemu življenju in delu; s filmom, v katerem je, kot pravi avtor, »vse izmišljeno in vse resnično«.

Zorn (2010-2016) Zorn (2010-2016)

Mathieu Amalric

Prijateljstvo med Mathieujem Amalricom in Johnom Zornom se je začelo leta 2010. Vsakič, ko se srečata, Amalric vzame v roke kamero.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.