Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:10 (odprto še 06:57, tel: 01 239 22 17).
LUX nagrada občinstva 2023

LUX nagrada občinstva 2023

Od 3. do 9. maja si boste lahko v Kinodvoru ogledali vseh pet filmov, ki so v ožjem izboru za nagrado občinstva LUX. Vstop je prost, brezplačne vstopnice so na voljo pri naši blagajni.

sreda, 3. maja ob 20:30: Trikotnik žalosti (Triangle of Sadness, Ruben Östlund, 2022)

četrtek, 4. maja ob 18:00 : Alcarràs (Alcarràs, Carla Simón, 2022)

petek, 5. maja ob 17:00 : Blizu (Close, Lukas Dhont, 2022) Pred projekcijo nas bodo v film popeljale članice Kluba Kinotrip in preko platna slovenska ambasadorka projekta 27 Times Cinema, Ana Marija Hauko.

ponedeljek, 8. maja ob 17:00 : Burning Days (Kurak Günler, Emin Alper, 2022)

torek, 9. maja ob 20:45 : Will-o’-the-Wisp (Fogo-fátuo, João Pedro Rodrigues, 2022)

Ocenite filme, ki ste si jih ogledali. Glasujete lahko do 12. junija 2023. Za svoj najljubši nominirani film glasujte tukaj.

Brezplačne projekcije organizirajo Evropski parlament, Nagrada občinstva LUX, Evropska filmska akademija in program Ustvarjalna Evropa MEDIA v sodelovanju z Europa Cinemas.

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma v Cannesu. Tri nominacije za oskarja: za film, režijo in izvirni scenarij.

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.

Blizu Close

Lukas Dhont

Belgijski režiser Lukas Dhont se po uspešnem prvencu Dekle vrača z rahločutno, presunljivo zgodbo o prijateljstvu med odraščajočima fantoma, filmom »o izgubi nežnosti v svetu, polnem toksične moškosti«. Velika nagrada žirije v Cannesu, nominacija za oskarja za najboljši mednarodni celovečerec ter dve lovoriki na ljubljanskem Liffu: nagrada Art kino mreže Slovenije in nagrada mladinske žirije Kinotrip.

Burning Days Kurak Günler

Emin Alper

Predanega mladega tožilca pošljejo v majhno odročno mesto v Turčiji, tam pa naleti na lokalne pomembneže, odločene, da bodo svoje privilegije branili z vsemi, tudi najbolj skrajnimi sredstvi … Svetovna premiera v Cannesu, evropska filmska nagrada za montažo in nagrada za najboljši mednarodni film v Pulju.

Will-o’-the-Wisp Fogo-fátuo

João Pedro Rodrigues

Leto 2069. Njegova kraljeva visokost Alfredo, kralj brez krone, na smrtni postelji obuja spomine na mladost in čase, ko je sanjal o gasilski karieri. Srečanje z gasilcem Afonsom v življenju obeh mladeničev odpre novo poglavje, polno ljubezni, poželenja in volje po spremembah.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.