Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:00 (za danes zaprto).
Letni kino: Kinodvorišče in Kongresni trg

Letni kino: Kinodvorišče in Kongresni trg

Kinodvor je na poletje že pripravljen: čez slab teden se bo naše platno ponovno preselilo na plano, v atrij Slovenskih železnic. V letnem kinu, Kinodvorišču, bomo vztrajali vse do 15. julija in prikazali 4 filme, od tega 3 premierno.

Za odprtje Kinodvorišča, ki se bo zgodilo v sredo, 18. junija ob 21:30, smo izbrali zadnji film Jima Jarmuscha Večna ljubimca, ki bo v Kinodvorišču na sporedu do 27. junija, od 28. junija dalje pa v Dvorani.

Do srede julija se bodo zvrstili še 3 filmi:

  • TIR (TIR, Alberto Fasulo): na sporedu od 28. do 30. junija;
  • Trgovinica za samomore (Le Magasin des suicides, Patrice Leconte): od 1. do 8. julija, od 9. julija dalje v Dvorani in
  • Joe (Joe, David Gordon Green): od 9. do 15. julija, samo od 16. do 23. julija v Dvorani.

Vstopnice za vse predstave Kinodvorišča so že v prodaji!

Filmi so predvajani v izvornem jeziku s slovenskimi podnapisi. Vhod v Kinodvorišče je skozi Dvorano Kinodvora. V primeru dežja je projekcija ob isti uri v Dvorani Kinodvora.

Že tretje leto se bomo po izbranih filmskih projekcijah družili v Kinodvorišču pozno v noč, zvrstilo pa se bo naslednje dogajanje:

18. junija ob 23:45: Music of Detroit Rock´n´Roll city
Muzikalna panorama Detroita in sejem gramofonskih plošč.
– 20. junija ob 23:45: Idiotnet
Paraliterarna organizacija I.D.I.O.T. predstavlja svojo 12. številko, ki se bo v fuziji literature, mozaika Andreja Koruze, vizualizaciji Izland in glasbe jesusonextasy uprostorila na letnem dvorišču Kinodvora.
– 28. junija ob 23:15: Senca tvoj’ga psa
Šansoni Jacquesa Brella v prevodu in interpretaciji Branka Završana.
– 1. julija ob 23:00: Štrik disco
Kolaž živahne godbe DJ Borka in mrakobnih posnetkov VJ Bakta.
– 9. julija ob 23:30: Duo Incurabili
Koncert prekaljenega bluesovskega dvojca.

Vstop na večernja druženja v Kinodvorišču je prost!

Letni kino na Kongresnem trgu: 25. do 27. junija, ob 21:30

V Letu kina, ko Kinodvor praznuje 90-letnico, se ob svoji spominjamo tudi zgodovine ostalih kinematografov v Ljubljani. Na ljubljanskem kino zemljevidu se je od leta 1896 zarisalo kar 74 kino prizorišč. Med njimi je tudi Kongresni trg, kjer so si gledalci kinopredstave ogledali že leta 1941.

Tokrat bomo kino na prostem pričarali v treh večerih, posvečenih trem posebnim priložnostim: 25. junija 100-letnici »potepuha« Charlieja Chaplina, ko bomo zavrteli Cirkus (The Circus, Charles Chaplin, ZDA, 1928), 26. junija ob 2.000-letnici Emone bo na vrsti po besedah režiserja Williama Wylerja »Hollywoodov prvi intimni spektakel« Ben Hur (William Wyler, ZDA, 1959) in 27. junija ob 90-letnici Kinodvora Moje pesmi, moje sanje (The Sound of Music, Robert Wise, ZDA, 1965), dobitnik petih oskarjev, vključno s kipcem za najboljši film leta 1966.

Ogled filmov je brezplačen!

Prireditev sta omogočila: Turizem Ljubljana in Zavarovalnica Triglav.

Fotografije

Letni kino: Kinodvorišče in Kongresni trg

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.