Leteča premiera filma Nenavaden teden s Tesso

Leteča premiera filma Nenavaden teden s Tesso

V soboto, 15. februarja, smo si po ogledu filma Nenavaden teden s Tesso izdelali pisane zmaje, ki so na poti domov poleteli v nebo.

Film Nenavaden teden s Tesso nas je odpeljal v počitniško vzdušje na nizozemski otok, kjer svoje proste dneve z družino preživlja desetletni Sam. Vse skupaj pa se obrne na glavo, ko spozna nenavadno deklico Tesso in ga razburljive poletne počitnice naučijo, da je bolje polno živeti, kot se bati neznanega.

Po ogledu filma so se nam v Kavarni pridružili člani Zmajskega društva KAP Jasa. Z njihovo pomočjo smo si izdelali zmaja posebne oblike, ki zmore leteti tudi v zelo šibkem vetru. Posladkali pa smo se tudi z zelenimi torticami.

Zmaji so poleteli v nebo, vi pa lahko film Nenavaden teden s Tesso ujamete na rednem sporedu Kinobalona. Spored projekcij objavljamo – tukaj.

 

Fotografije

Nenavaden teden s Tesso Mijn bijzonder rare week met Tess

Steven Wouterlood

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Letošnji nominiranec za nagrada mladega filmskega občinstva Evropske filmske akademije 2020.

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.