Danes je blagajna odprta od 15:15 do 21:00 (odpre se čez 1 uro).
Kinotripovo nagrado na 34. Liffu je osvojil film Sladki vzhod

Kinotripovo nagrado na 34. Liffu je osvojil film Sladki vzhod

V soboto, 18. novembra je na osrednji festivalski prireditvi mladinska žirija razglasila svojega favorita. Letos jih je prepričal referenčno bogat film ceste pravljičnih razsežnosti.

Letošnjo Kinotripovo žirijo so sestavljali Tjaša HafnerIzak Kabir Khan, Anej KošorokLara Matos in Anaïs Vrtunski, članice in člani 8. generacije Kinotripa. Svoj izbor so žiranti utemeljili takole:

»Izmed petih nominiranih filmov za Kinotripovo nagrado mladinskega občinstva nas je najbolj prepričala odisejada družbenih ekstremov, ki nas je s svojim dinamičnim ritmom posrkala vase in zalučala v politični kaos Združenih držav Amerike. Film pa v opozarjanju na družbeno neenotnost, razdrobljenost in nevarnost ideologij tudi presega geografske meje. Referenčno bogat film ceste pravljičnih razsežnosti nas je očaral s svojo sanjaško vizualno ravnjo, ki vodi v absurde, béga in preizprašuje pogled občinstva, skozenj pa družbo – nas same. Osupnila nas je brezkompromisna satira, polna karikiranih likov. Film neizprosno kritizira vse, kar mu pride pod roke, in hkrati ničesar – niti samega sebe ne jemlje resno. Kinotripovo nagrado mladinskega občinstva letos podeljujemo pustolovskemu, ostremu, brezobzirnemu in čarobnemu filmu Sladki vzhod Seana Pricea Williamsa.«

Kinotripova mladinska žirija na zaključni prireditvi 34. Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala v Cankarjevem domu
Fotografija: Sandi Fišer, Mediaspeed @ Cankarjev dom

Sladki vzhod The Sweet East

Sean Price Williams

Slikovito popotovanje po mestih in gozdovih na vzhodu ZDA skozi oči najstnice, ki po pobegu s šolskega izleta prvič odkriva širni svet. Punk različica Alice v čudežni deželi.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.