Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:10 (odprto še 07:03, tel: 01 239 22 17).
Kinotripova delavnica Afne guncat

Kinotripova delavnica Afne guncat

Delavnica z umetniškim duetom Doplgenger iz Beograda bo združila raziskovanje videa z razmislekom o našem odnosu do živali. Afne bomo guncali med 7. in 9. oktobrom v Kinodvoru. V sodelovanju s festivalom Mesto žensk.

Delavnica umetniškega dueta Doplgenger bo z najdenimi posnetki – opazovanjem klasičnih hollywoodskih filmov – osvetlila kolonialni odnos ljudi do živali. Najdene posnetke bo obravnavala kot poseben žanr in se osredotočila na  montažo ter eksprimentiranje s podobami. Končni video izdelki bodo predstavljeni na 7. filmskem festivalu Kinotrip.

Zakaj afne in druge živali?

Živali so bile celovito vključene v kolonialne projekte, saj so bile ključnega pomena za širjenje kmetijstva. Kolonizatorji so živali vedno in povsod izkoriščali za osvajanje ozemelj ter nadzor nad okoljem in (ne)človeškimi prebivalci. Živali in njihovi »proizvodi« – zlasti mleko, usnje, krzno, kosti, volna in svila – so tvorili in še danes tvorijo nacionalne identitete in podobe različnih oblasti.

Kako se prijavim in druge praktične informacije

Delavnica je brezplačna in je namenjena mladim 15+.

Prijave na delavnico so zaključene.

Zaželene so izkušnje z digitalno montažo. Udeleženci naj s seboj prinesejo prenosnik s programom za montažo. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Urnik delavnice

Petek, 7. 10., 15:30–18:00: Uvod
Sobota, 8.
10., 10:00–13:00 & 15:00–18:00: Delo
Nedelja, 9. 10., 10:00–13:00 & 15:00–18:00: Delo
Ogled filmov, ki jih bo priskrbel Doplgenger, in montaža posnetkov se bosta pričela že pred 7. oktobrom.

Kdo je Dopelgenger?

Doplgenger je umetniški duo iz Beograda. Sestavljata ga Isidora Ilić in Boško Prostran, ki se posvečata filmu/videu, raziskovanju, pisanju in programiranju. V svojih delih raziskujeta razmerja med umetnostjo in politiko s pomočjo različnih »režimov« gibljivih sličic in načinov njihovega dojemanja. Duo Doplgenger črpa iz tradicije eksperimentalnega in avantgardnega filma, z izbranimi pristopi iz nje pa intervenira v obstoječo medijsko produkcijo ali ustvarja razširjene kinematografske forme. Ob gibljivih slikah kot svojem glavnem mediju se duo poslužuje tudi pisanja, instalacij, performansov, predavanj in razprav. Njuno delo je vključeno v več javnih zbirk. Prikazano je bilo na številnih mednarodnih filmskih festivalih in v umetniških ustanovah.

http://www.doplgenger.org

 

ponedeljek, 19. 09. 2022

7. mednarodni filmski festival Kinotrip

Med 20. in 22. oktobrom: trije dnevi, šest celovečernih filmov s filmsko klasiko in program kratkih – vse po izboru mlade programske ekipe. Prodaja festivalskih vstopnic od ponedeljka, 3. oktobra!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.