Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:00 (odpre se čez 14 minut).
Kinotripov nagradni natečaj Moj pogled

Kinotripov nagradni natečaj Moj pogled

Ustvari kratek video, vanj ujemi svoj pogled na film ali kino in se poteguj za tablico Lenovo! K sodelovanju vabimo mlade med 15. in 19. letom. Rok za oddajo kratkih filmov je podaljšan do 1. marca!

Kaj ti pomeni film?
Kaj je tako posebnega v filmskih zgodbah?
Je kino morda tvoj najljubši kraj?
Kaj je v njem najbolj čarobno?

Ustvari kratek video in v njem predstavi, kaj tebi pomeni film ali kino!

Video je lahko le o filmu ali le o kinu ali kar obojem. Prav tako ni važno, kakšne zvrsti ali žanra je. Lahko je zabaven ali resen, poetičen, brez besed, igran ali animiran, barven ali črno-bel. Posnameš ga lahko le ti ali s skupino prijateljev. Važno je le, da je dolg od 30 do 60 sekund in čim bolj domiseln. Ob tem priporočamo, da je posnet v razmerju 16:9 (ležeče) in v HD kvaliteti oziroma podobno visoki ločljivosti. Vendar, prav nič narobe, če ni.

Sodeluješ lahko do 1. marca, in sicer tako, da izpolniš spletno prijavnico in svoj video oddaš:

  • preko We-transferja na e-mail naslov kinotrip@kinodvor.org ali
  • na elektronskem nosilcu s priporočeno pošto na naslov:
    Javni zavod Kindovor
    Kolodvorska 13, 1000 Ljubljana
    s pripisom: »Za nagradni natečaj Moj pogled«.

 

Izbor in nagrade

Vse prispele videe si bo najprej ogledala mladinska žirija, ki jo sestavljajo člani 3. Kinotripovega kluba. Ti bodo izbrali do osem videov, ki se bodo predvajali kot uradni napovedniki 3. mednarodnega filmskega festivala Kinotrip.

Izbranih osem videov si bo ogledala tudi strokovna žirija in med njimi izbrala zmagovalca, ki bo prejel tablico Lenovo TAB 4, ki jo poklanja podjetje Hestia pro!

Žirija bo podelila tudi dve posebni priznanji, nagrada za to pa je enoletna članarina v Klubu Kinodvora.

Avtorji videov, ki bodo izbrani kot napovedniki za 3. filmski festival Kinotrip, bodo o izboru obveščeni preko e-pošte do 15. marca. Avtorji videov, ki bodo prejeli nagrado oziroma priznanje, bodo o prejemu teh obveščeni do 23. marca prav tako preko e-pošte. Vse nagrade pa bodo podeljene na zaključni festivalski prireditvi, ki bo v soboto, 31. marca v Kindovoru.

 

Pravila natečaja

Preden se lotiš snemanja in izpolnjevanja prijavnice si preberi podrobnejša pravila sodelovanja na Kinotripovem nagradnem natečaju Moj pogled. Objavili pa smo tudi dopolnitev pravil s podaljšanjem prijavnega roka.

 

Več informacij

Za vsa dodatna vprašanja in informacije smo ti na voljo na e-naslovu kinotrip@kindovor.org.

petek, 23. 02. 2018

3. filmski festival Kinotrip začenjamo z neverjetnim potovanjem Parvane

Mladi so za uradni začetek letošnjega festivala Kinotrip izbrali slikovit animirani film Parvana – zgodba o neverjetnem potovanju. Otvoritev festivala bo v sredo, 28. marca, ob 19.30.

3. mednarodni filmski festival Kinotrip

Štirje dnevi, osem celovečernih filmov, en program kratkih in cel kup spremljevalnih dogodkov. Za različne filmske značaje ~ različni filmski žanri in zvrsti, vsi po izboru mladih. Od 28. do 31. marca!

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.