Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:00 (odpre se čez 04:55).
Kinotrip na Animateki

Kinotrip na Animateki

Kinotripov jagodni izbor sladko-odštekanih kratkih animiranih filmov. Letošnja 17. Animateka se bo med 30. novembrom in 9. decembrom 2020 odvila izključno na spletu. Vstopnice v predprodaji od 25. novembra. Zagotovi si svojo in podpri najslajši filmski festival!

Letošnji izbor sedmih kratkih animiranih filmov nas bo odpeljal na odštekano in sladko filmsko potovanje. Podali se bomo v velik beli svet, preizkušali svoj pogum v nenavadnih postapokaliptičnih prostranstvih, spoznavali prekletstvo poslednje mode ter skozi nenavadno in čudežno zaobrnjene usode junakov živeli prav poseben, animirani vsakdan!

Kinotripov svetovni jagodni izbor, ki že tradicionalno ponuja vsebinsko, stilsko in tehnično raznolike filme, sta skupaj s selektorji festivala pripravili članici 5. Kinotripovega filmskega kluba, Amelija Kracina in Sinja Smokvina.

Predprodaja vstopnic od 25. novembra.

Več informacij na uradni spletni strani festivala.


Kinotripov svetovni jagodni izbor

Vezi / Uzi / Ties
Dina Velikovskaja, Rusija/Nemčija, 2019, 7’35”

Dekle zapusti svoj primarni dom in odide v svet. Toda svet njenih staršev je tako tesno povezan z njenim, da ga z odhodom ogrozi. Vez med starši in otrokom je močna, a kot se izkaže, je lahko tudi destruktivna.

Sura / 수라 / Sura
Hae-ji Jeong, Južna Koreja, 2020, 5’37”

Srednješolka. Moja najboljša prijateljica je noseča.

Nerodno / Awkward
Nata Metlukh, ZDA, 2020, 3’45”

Dan, poln socialno nerodnih trenutkov.

Pilar
Yngwie Boley, J. J. Epping, Diana van Houten, Nizozemska/Belgija, 2020, 9’30”

Pilar po zaslugi nevarnega nepovabljenega obiskovalca dobi priložnost, da v sebi odkrije divjo žival, in najde pot iz postapokaliptične vasi, v kateri živi.

Mozaik / Mosaic
Imge Özbilge, Sine Özbilge, Belgija, 2020, 14’45”

V najstarejšem mestu na Bližnjem vzhodu so del kulturnega mozaika med drugim kurdska študentka, muslimanski glasbenik in krščanska deklica. Ko zlonamerni glasovi nad mesto prikličejo vojno, rešitev pride v obliki skrivnostne sončne ribe.

Po zadnji modi / À la mode
Jean Lecointre, Francija, 2020, 8’40”

V kraljestvu, ki ga pretresajo modne muhe, mora kraljica s svojim dvorom nenehno slediti najnovejšim trendom. V nasprotnem primeru jih bo uničila grozljiva pošast: Posmeh.

Gospodična Usoda / Little Miss Fate
Joder von Rotz, Švica, 2020, 8’15”

Gospodična Usoda živi v svetu, ki ga vodi usoda. Ko se pojavi priložnost, prevzame vlogo svetovne voditeljice. V vrtincu dogodkov pa kmalu začne izgubljati nadzor. Nehote namreč ustvari pošast, ta pa se hoče pogoltno polastiti vse ljubezni na svetu.

ponedeljek, 02. 11. 2020

Festival Animateka letos na spletu

17. izvedba Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka bo od 30. novembra do 9. decembra 2020 potekala izključno na spletu. Objavljen je celoten program festivala – preverite, kaj vse si bo možno ogledati, in z nakupom “vstopnic” podprite festival.

torek, 10. 11. 2020

Festival Animateka: spletne šolske projekcije

Vstopite v čarobni svet animacije. Samo med 30. 11. in 9. 12. je Animateka na voljo prek spleta tudi za dijake, učence in predšolske otroke. Spremljevalna gradiva za učitelje in dejavnosti za mlade gledalce.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.