Danes je blagajna odprta od 14:20 do 20:00 (za danes zaprto).
Kinotrip izpostavlja: 31. LIFFe

Kinotrip izpostavlja: 31. LIFFe

Iz programa letošnjega Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala, ki bo med 11. in 22. novembrom potekal na spletu, Kinotrip izpostavlja filma: Gagarin in Poletje 85.

Gagarin Gagarine
Fanny Liatard, Jérémy Trouilh, Francija, 2020, 95 minut

Youri živi v revnem getu, nekoč mogočni stanovanjski zgradbi, ki nosi ime po prvem človeku, ki je poletel v vesolje. Tudi on sanja o skrivnostnih popotovanjih po daljnih galaksijah. Brez staršev, obdan z vesoljskimi zemljevidi in teleskopom, preživlja dneve skupaj z drugimi begunci, ki so tukaj našli zatočišče. Ko se mestne oblasti odločijo, da bodo stavbo porušile, se s prijateljema odloči za tih upor, njihovo opečnato rdeče domovanje pa postane vesoljska ladja.
Več o filmu >>

Poletje 85 Été 85
François Ozon, Francija/Belgija, 2020, 100 minut

Ko Alexisa nekega dne na jadrnici nepričakovano zajame vihar, spozna dve leti starejšega (in premožnejšega) Davida, ki ga reši pred nevarnostjo. Fanta kmalu postaneta nerazdružljiva in vse kaže, da bo poletje, polno drznih najstniških podvigov in prebujajoče se seksualnosti, v vseh pogledih sanjsko. V vročem poletju se sanje zdijo tako lahko uresničljive – pa ne samo tiste o ljubezni, ampak tudi o smrti …
Več o filmu >>


Več informacij o festivalu na spletni strani www.liffe.si .

*Zaradi situacije se Kinotripova nagrada mladinskega občinstva letos žal ne podeljuje.

Kinotrip. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na Kinotripove e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih.