Danes je blagajna odprta od 09:00 do 20:00 (odpre se čez 01:57).
Kinodvor: v živo!

Kinodvor: v živo!

Kinodvorova kinodruženja nudijo obiskovalcem družabno filmsko stičišče – meeting point in uresničujejo nov tip kinematografa – event cinema. Prvič se bomo V ŽIVO! povezali z Mednarodnim filmskim festivalom v Rotterdamu: IFFR LIVE.

Kinodvor je danes prepoznaven mestni kino in živahno filmsko središče, ki obiskovalcem pomeni več kot kino. Dodano vrednost predstavlja družabna naravnanost Kinodvorovih filmskih dogodkov oziroma kinodruženj, ki jih spremljajo filmsko-vzgojne dejavnosti, ustvarjalne delavnice in pogovori s strokovnjaki ter filmskimi ustvarjalci.

Pred letom dni nas je prijetno presenetilo pismo z Mednarodnega filmskega festivala v Rotterdamu: »Na srečanju mednarodne mreže kinematografov Europa Cinemas v Atenah sem videl predstavitev vašega kina, ki me je zelo navdušila.« Tako nas je vodja projekta IFFR Live povabil k sodelovanju, ki smo ga z veseljem sprejeli.

IFFR Live je edinstven dogodek, ki gledalcem širom Evrope ponuja priložnost, da se udeležijo pomembnega mednarodnega filmskega festivala s sedeža svojega najljubšega kinematografa.

Kinodvor vam tako hkrati s filmskim festivalom v Rotterdamu prinaša evropski premieri dveh novih filmov.

Prva projekcija se bo v Kinodvoru zgodila v ponedeljek, 26. januarja ob 19. uri. Na sporedu bo film Melody (Melody, Bernard Bellefroid, Belgija / Luksemburg / Francija, 2014), ki bo na festivalu v Rotterdamu doživel evropsko premiero. Glavni igralki sta za prepričljiv nastop prejeli nagrado na festivalu v Montrealu.

V torek, 27. januarja ob 19. uri, sledi še projekcija filma Hitra hoja (Kapgang, Niels Arden Oplev, Danska, 2014). Ganljivo in humorno zgodbo o odraščanju je posnel režiser Dekleta z zmajskih tatujem, v filmu pa med drugim nastopata igralca iz priljubljene TV-serije Oblast Sidse Babett Knudsen in Pilou Asbaek.

Projekcijam bo sledil živ prenos pogovora z ustvarjalci. Režiserju in igralcem boste lahko postavili vprašanja preko Twitterja (hashtag #livecinema). Pogovori po filmih bodo potekali v angleščini.

Vstopnice za obe projekciji so že v prodaji pri blagajni Kinodvora! Vabljeni tudi k spremljanju naših IFFR Live objav na Kinodvorovi Facebook strani.

V Sloveniji se poleg Kinodvora dogodku IFFR Live pridružuje še Mestni kino Domžale s projekcijo filma Atlantik (Atlantic, Jan-Willem van Ewijk, Nizozemska, 2014) v soboto, 24. januarja ob 16. uri.

Dogodek se bo odvil v kinematografih na Nizozemskem, v Italiji, na Poljskem, v Srbiji, Španiji, Veliki Britaniji in Sloveniji. Pri nastanku so sodelovali Fortissimo Films, TrustNordisk, Doc & Film in 44. Rotterdamski mednarodni filmski festival. Podprla ga je Evropska komisija.
www.iffrlive.com

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.