Danes je blagajna odprta od 17:00 do 20:00 (za danes zaprto).
Kinodvor se je pridružil projektu Zavarujmo prihodnost

Kinodvor se je pridružil projektu Zavarujmo prihodnost

Zavarovalnica Triglav, pokrovitelj Kinodvora, skupaj s parterji začenja večmesečni projekt uresničevanja trajnostnih ciljev.

Zavarujmo prihodnost je obljuba, ki si jo je pod okriljem Zavarovalnice Triglav zadalo več kot 100 partnerjev z zelo različnih področij, od športa, do kulture, zdravstva, preventive in gospodarstva. V naslednjih mesecih bomo tako s skupnimi močmi še aktivneje soustvarjali trajnostna prizadevanja v okviru 17 ciljev trajnostnega razvoja Organizacije združenih narodov. Vsak mesec bo posvečen spodbujanju in uresničevanju izbranega trajnostnega cilja, kar bomo podkrepili tudi s konkretnimi (trajnostno usmerjenimi) dejanji, h katerim bomo povabili širšo javnost.

Kultura, poleg ekonomskega, družbenega in okoljskega, predstavlja četrti steber trajnostnega razvoja.  V Kinodvoru tako veliko pozornosti namenjamo skrbi za filmsko kulturo, vzgojo mladih, vseživljenjskemu učenju. Za izobraževanje o filmu in izobraževanje ob filmu.

Eno od temeljnih poslanstev Kinodvora je  skrb za filmsko kulturo, ki se začne prav s filmsko in kulturno vzgojo mladih in nadaljuje z zadovoljevanjem potreb zahtevnejših ljubiteljev filma, s poudarkom na vseživljenjskem in vsevključujočem učenju. Raznolika filmska ponudba, tudi s programom za otroke in mlade, predstavlja platformo za nastajanje kakovostnih spremljevalnih vsebin, kjer se skozi različne oblike (pogovori, okrogle mize, delavnice, konference) naslavlja številne aktualne družbene teme. Teme, ki so ključne za pravičnejšo družbo, trajnostni razvoj in s tem boljšo prihodnost za vse.

 

 

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.