Danes je blagajna odprta od 14:30 do 20:00 (odprto še 1 minuto, tel: 01 239 22 17).
Kinobalon na Mestu žensk: Gabi med 8. in 13. letom

Kinobalon na Mestu žensk: Gabi med 8. in 13. letom

7. oktobra ob 16. uri bo na sporedu enkratna projekcija s pogovorom. Vstopnice so že v prodaji.

Na festivalu sodobnih umetnosti Mesto žensk bo enkratna priložnost za ogled dokumentarnega filma za vso družino, Gabi med 8. in 13. letom.

Film spremlja odraščanje Gabi med 8. in 13. letom starosti, v času, ko se sooča z družbenimi stereotipi in pričakovanji. Je živahna in čuti, da je drugačna od drugih deklet. Rada izrazi svoje mnenje, predvsem ko se ji v svetu kaj zdi narobe, zlasti pa jasno spregovori o tem, da med dečki in deklicami ne bi smelo biti razlik. Ko se njena družina preseli iz Stockholma v majhno podeželsko mestece in se začne obdobje pubertete, se mora Gabi odločiti, ali naj si začrta svojo pot. Portret, Gabi med 8. in 13. letom govori o tem, kako biti zvest samemu sebi.

Projekciji sledi pogovor s Saro Šabec in Ingom Vitmanom Örijem. Ingo je študent in vedno bolj pesnik. Sodeluje pri festivalu Itn. in avtonomnem študentskem prostoru K17., predvsem pa išče načine obstajanja izven postavljenih okvirov. Ingo je trans oseba, ki bo z gledalci govoril o lastni/osebni identiteti in (ne)sprejemanju le te v naši družbi.

Vstopnice so že v prodaji. Brezplačne vstopnice za člane Kluba Kinobalon (prevzem pri blagajni Kinodvora).

Gabi med 8. in 13. letom Gabi, 8 till 13 år

Engeli Broberg

Gabi si želi biti samo Gabi. Enostavna želja, ki to ni. Ganljiva zgodba švedske mladostnice Gabi, ki skuša v družbi, temelječi na spolno specifičnih vlogah, izraziti svojo identiteto. 

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.