Danes je blagajna odprta od 16:00 do 21:30 (za danes zaprto).
Izredni: potovanje v neznano

Izredni: potovanje v neznano

Prvi film, ki smo ga predstavili v novem programskem sklopu Izredni, je dokumentarni esej Zgodovina prašiča (v nas). Ob tej priložnosti nas je obiskal tudi avtor filma Jan Vromman.

Nov programski sklop Izredni smo zasnovali kot odprto platno: tu se bo lahko znašlo vse od esejev na presečišču med znanostjo, ekologijo, filozofijo in filmom do pozabljenih klasik; vse od nenarativnih eksperimentov do popularnih glasbenih ekstravaganc z Vzhoda. Kot namiguje že ime, se bodo filmi na našem urniku pojavljali ‘redno izredno’, vsakič pa ponudili edinstveno srečanje z edinstvenim filmom, ki mu bo vedno sledil pogovor. Predstavili bomo le filme, v katere stoodstotno verjamemo in ki jih strastno podpiramo!

Zgodovina prašiča (v nas) De geschiedenis van het varken (in ons)

Jan Vromman

Dokumentarec Jana Vrommana je subtilen pogled v preteklost naše civilizacije. Ton filma je elegičen, v njem se mešata dvom in upanje.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.

Aktualno

Zama Zama

Lucrecia Martel

ponedeljek, 24. 06. 2019 / 21:30 / Kinodvorišče

Festivalska uspešnica, ki jo je po istoimenski klasiki argentinske literature priredila ena najbolj samosvojih sodobnih režiserk Lucrecia Martel (Močvirje, Sveto dekle), je poetično, čutno in halucinatorno popotovanje v »srce teme«.

Najlepša dežela na svetu Das schönste Land der Welt

Želimir Žilnik

torek, 25. 06. 2019 / 19:00 / Dvorana

Mojster dokudrame Želimir Žilnik je v tesnem sodelovanju z nastopajočimi posnel živahno in humorno zgodbo o mladem beguncu, ki se na Dunaju znajde razpet med novo pridobljeno svobodo in tradicijami domovine.

Carmine Street Guitars Carmine Street Guitars

Ron Mann

torek, 25. 06. 2019 / 20:00 / Mala dvorana

Pet dni v življenju trgovine s kitarami v Greenwhich Villageu, kamor med drugim zahajajo Jim Jarmusch, Bob Dylan, Lou Reed in Patti Smith.