Danes je blagajna odprta od 14:00 do 20:30 (odprto še 05:57, tel: 01 239 22 17).
Iz kina k zebri, progasti prebivalki afriških savan

Iz kina k zebri, progasti prebivalki afriških savan

Dogodivščina z zebrami je zaradi trenutne situacije ODPOVEDANA.

Po ogledu filma Zebra Zibilla vabljeni na obisk zebre v Ljubljanski živalski vrt, kjer boste spoznali Srečka, Hanko in Bilija. V soboto, 29. februarja in 14. marca med 14. in 16. uro.

Na obisku boste izvedeli, zakaj so zebre del obveščevalnega sistema savane, kako se sporazumevajo in kažejo svoje razpoloženje, koliko časa in kako spijo ter še marsikaj zanimivega o teh progastih živalih afriških savan.

Vstopnina po rednem ceniku ZOO Ljubljana, rezervacije niso potrebne.

 

Kinobalon. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa Kinobalon.

Aktualno

Mladi Ahmed Le Jeune Ahmed

Jean-Pierre, Luc Dardenne

četrtek, 01. 10. 2020 / 15:00 / Dvorana

Zgodba o trinajstletnem Ahmedu, razpetem med ideje o čistosti, ki mu jih vceplja lokalni imam, ter skušnjave življenja. Ali lahko ljubezen premaga fantov pravičniški srd?

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

četrtek, 01. 10. 2020 / 17:30 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.

Delphine in Carole, uporni muzi Delphine et Carole, insoumuses

Callisto McNulty

četrtek, 01. 10. 2020 / 20:30 / Dvorana

Delphine Seyrig je zaslovela v filmih Françoisa Truffauta, Alaina Resnaisa, Luisa Buñuela in Chantal Akerman, manj pa je znano, da je bila v šestdesetih in sedemdesetih letih tudi močan glas francoskega feminističnega gibanja. S filmarko Carole Roussopoulos sta bili med ustanoviteljicami enega prvih aktivističnih video kolektivov Les Insoumuses, pod okriljem katerega sta ustvarili serijo drznih in prevratniškega humorja polnih videov. Ta pozabljeni vidik Delphinine kariere v arhivskem dokumentarcu Delphine in Carole, uporni muzi osvetli Carolina vnukinja Callisto McNulty.