Danes je blagajna odprta od 17:30 do 21:00 (odpre se čez 12:42).

Ivana Jakobović Alpeza, Metoda švenka – spodbujanje filmske pismenosti in razvoja mladega občinstva prek filmskega debatnega kluba

Modul 5, Kinodvor, 12. 4. 2018, 14:15

Zagrebška zveza Otroci se srečajo z umetnostjo se zavzeto ukvarja s spodbujanjem filmske pismenosti, skupaj s Hrvaškim debatnim društvom pa je za osnovnošolce zasnovala program, ki združuje področji filmske umetnosti in debatiranja kot delovni metodi v projektu Filmskega debatnega kluba. Z razpravo o filmu izboljšujejo kompetence učencev, ključna naloga pa je razviti naprednejši tip filmske pismenosti. S povezovanjem filma in razprave želijo zaobjeti širša zanimanja otrok in mladih ter povezati vsakodnevno uporabo medijskih vsebin z zmožnostjo izražanja kritičnih mnenj iz različnih perspektiv, kar imenujejo metoda švenka.

V predavanju bodo predstavljeni koncept in delovne metode filmskega debatnega kluba. Posredovane bodo tudi informacije, kako tak klub ustanoviti. Sledila bo predstavitev številnih dejavnosti in praktičnih vaj, primerov filmov, uporabljenih med razvojem projekta, pa tudi predlogi filmskih debatnih modulov za spodbujanje razprav o filmu.

Ivana Jakobović Alpeza (Hrvaška) je vodja uveljavljenega filmsko-izobraževalnega programa za šole in vrtce Sedmi kontinent in soustanoviteljica zveze Otroci se srečajo z umetnostjo. Od leta 2012 se ukvarja s spodbujanjem filmske pismenosti na Hrvaškem. Je profesorica hrvaškega jezika in književnosti. Zahvaljujoč dolgoletnim producentskim izkušnjam je ustvarila in razvila uspešne projekte za šole in vrtce. Filmski program Sedmi kontinent je Ministrstvo za znanost in izobraževanje priporočilo osnovnim šolam in ga uvrstilo v projekt Ministrstva za kulturo Nahrbtnik (poln) kulture. Pri vsakodnevnem delu z otroki se zavzema za vključujoč pristop in približevanje filmske umetnosti otrokom z okvarami vida in/ali sluha, otrokom na bolnišničnem zdravljenju in otrokom z omejenim dostopom do kulturnih vsebin.

četrtek, 26. 04. 2018

2. mednarodna konferenca o filmski vzgoji

Vabljeni k ogledu posnetkov predavanj in fotografij s konference.

Za šole. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na e-novice za šole in prejmite informacije o prihajajočih filmih in dogodkih programa.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.