Danes je blagajna odprta od 15:15 do 20:30 (odpre se čez 08:27).
Grem/Greva/Gremo v kino!

Brez obiskovalcev ni kina. Pogrešali smo vas in veseli smo, da ste nazaj. Z nami ste delili svoje misli, v nadaljevanju objavljamo izbor.

Zakaj pogrešam kino

“Zdravo, premalo je prostora, da bi popolnoma izrazila zakaj sem vas tako pogrešala:). Ker ste enostavno najboljša kinodvorana v mestu, za najsrčnejšo ekipo:). Najbolj sem pogrešala otroški program (četudi nimam otrok), publiko, vašo kavarno, knjigarnico, kramljanje ob kavi, sedenje na vašem vrtu in dolge pogovore o flmih, ki sem si jih ali ogledala s prijatelji. Tako najmlajšimi kot sovrstniki. Rada vas imam in veseli me, da ste nazaj z nami:). Se vidimo kmalu. Objem, Tadeja”

“Kino ni samo film, ampak je celotna izkušnja. Nakup karte in klepet s prijaznim blagajnikom ali blagajničarko, kava v kavarnici pred filmom, kjer lahko v miru prelistaš še sveže časopise. Ni se ti treba bati, da bi zamudil na projekcijo, saj te na odhod v dvorano opomni zvonček. Pred dvorano te z nasmehom pozdravijo biljeterji. Ko najdeš svoj sedež, se vanj potopiš in čakaš, da te objame tema in film. Izkušnja filma v dvorani je mnogo vznemirljivejša od one doma, saj te film obdaja z vseh strani, filma ne gledaš sam, pa še vse moteče elemente moraš izklopiti. Po filmu gotovo srečaš še kakšnega znanca, s katerim lahko poklepetaš o filmu. In dan je lepši.”
– Neža V.

“Manjkal je zvok zvončka, ki te opozori, da moraš pohiteti v dvorano. Manjkali so predfilmi. Manjkal je tisti poseben občutek, ko se usedeš v polno dvorano in vsi počasi nehajo govoriti. Manjkala je zamaknjenost, ko pod vtisom ogledanega počasi hodiš iz dvorane. Manjkali so sogledalci, saj kino nikoli ni samostojna izkušnja.”
– Aleš

“Veselim se polne dvorane neznancev, ki se joka (pa tudi smeji) skupaj z mano. Veselim se rdečega tepiha in črnih mizic, ki vodijo do vedno prijazne/prijaznega prodajalke/prodajalca kart, vseh prijateljev, ki jih po naključju tu srečaš in vseh večerov, ko se pod vtisom ogledanega filma počasi po tihi Ljubljani vračam domov… seveda pa tudi vseh filmov, ki čakajo na ogled. ????”
– Neža

“Mika me, da bi rekla, da sem pri kinu najbolj pogrešala druženje, socialno življenje. A v resnici se za tem »socialnim stikom« skriva nekaj večjega. Ko se usedem v kinodvorano na svoj rdeč stol, opazujem ljudi. Mlade, stare, pare, vse takšne in drugačne. V tistem trenutku, preden se začne katerikoli film, se počutim povezano. Kot del neke skupnosti. To sem pogrešala najbolj. Biti del neke skupnosti, pa tudi če le za kratek čas, ko sedim v kinodvorani in v tišini opazujem množico.”
– Uma

Pravila nagradne igre Grem/greva/gremo v kino (zaključena 15.6.2020)

Odzivi

“Najlepša hvala za spodbudo za ogled filma Jadralke. Vsi trije smo bili navdušeni, prav tako kot drugi obiskovalci v dvorani in smo na koncu kar malo zaploskali. Odličen film za prvi dan brez epidemije. Osebje je bilo prijazno – ob Matjaža na blagajni do sprejema na vhodu v dvorano. Vse je delovalo brezhibno in v skladu s priporočili stroke. Obiskovalci smo se počutili dobrodošli in varni. Čestitke v imenu nas treh. Kinodvor je bil hkrati mesto, kjer smo se po dolgem času srečali vsi trije.”
– Sonja

“Hura za KINODVOR in za vse prijatelje mestnega kina v Ljubljani. Veselim se kinopredstav in tega, da vračamo v tisti del življenja, ki nas notranje bogati. Uspešno naprej!”
– Breda Brezovar Goljar

“Super, polepšali ste mi dan :)”
– Danijel Hočevar, producent

“Pozdravljeni in res želim uspešno in zdravo ter kot vedno kvalitetno delovanje. Lp vsem vam,”
– Vlasta

“Čestitam, sem vas že zelo pogrešala in se veselim, da bom spet pri vas lahko kaj pokukala:)”
– Ana Ziherl

Kino bonton za varen obisk kina

Za dobro počutje vseh obiskovalcev smo pripravili kratka navodila: prosimo, da jih upoštevate, in tako poskrbite za vaše in naše zdravje.

torek, 02. 06. 2020

Prvi obiskovalci ob ponovnem odprtju

1. junija smo ponovno odprli kino. Tako so se z nami veselili prvi obiskovalci, ki jih je pred projekcijo pozdravila naša direktorica Metka Dariš. Vsem, ki ste se udeležili ponedeljkovih projekcij, se iskreno zahvaljujemo za obisk in upamo, da se čim prej spet vidimo.

Varno v kino s šolo ali vrtcem

Ukrepi za varen obisk kina za šolske in vrtčevske skupine. Vabljeni k prijavam za šolsko leto 2021/2022.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.