Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:30 (za danes zaprto).
Filmska srečanja ob kavi: Najsrečnejši človek na svetu s Teono Strugar Mitevsko in Elmo Tataragić

Filmska srečanja ob kavi: Najsrečnejši človek na svetu s Teono Strugar Mitevsko in Elmo Tataragić

V sredo, 31. januarja smo po dopoldanski projekcij filma pogovarjali z režiserko Teono Strugar Mitevsko in scenaristko Elmo Tataragić preko Zooma.

V pogovoru smo se dotaknili tem ljubezni in odpuščanja. Gostji pa sta z nami delili tudi, kako je nastajal film in kakšni so bili odzivi občinstva po svetu. Vabljeni k ogledu posnetka pogovora in k spremljanju programa abonmaja Filmska srečanja ob kavi.

Najsrečnejši človek na svetu Najsrekjniot čovek na svetot

Teona Strugar Mitevska

Najnovejše delo makedonske filmske prevratnice Teone Strugar Mitevske pod komičnim površjem prizorišča hitrih zmenkov in z ironijo prežetim naslovom skriva pronicljivo, presunljivo študijo bosansko-hercegovske družbe, v kateri so tri desetletja pozneje posledice vojne veliko bolj prisotne, kot se zdi na prvi pogled. Film je navdihnila resnična izkušnja scenaristke Elme Tataragić, ki je na zmenku na slepo spoznala človeka iz svoje preteklosti.

petek, 15. 09. 2023

Filmska srečanja ob kavi 2023/2024

Program filmskih srečanj za poznejša leta oziroma vse tiste, ki se v kino radi odpravite zgodaj: gledamo filme in se pogovarjamo z izbranimi gosti. Ob sredah ob 10. in 15. uri.

Kinodvor. E-novice.

Bodite obveščeni! Prijavite se na naše e-novice in prejmite informacije o prihajajočih filmih, dogodkih in festivalih.