Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (odprto še 01:37, tel: 01 239 22 17).
Kinobalon na LIFFu 2011

Zoomerja Zoomerne

Christian E. Christiansen / Danska / 2009 / 85 min / podnapisi, danščina / 8+

režija Christian E. Christiansen, scenarij Morten Dragsted, Christian E. Christiansen, fotografija Ian Hansen, zvok Allan Holmberg, Henning Mortensen, montaža Morten Egholm, producent Louise Vesth, produkcija Zentropa Entertainments10, igrajo Frederik Ludvig Mansa (Tim), Sophus Emil Løkkegaard (Alexander), Emilie Løvenstein Vegeberg (Thea)

festivali, nagrade BUFF Malmö 2010, Montreal 2010, Chemnitz 2010 – nagrada otroške žirije za najboljši film, Vienna International Children's Film Festival 2010  – nagrada otroške žirije, Ale Kino Poznan 2010, Augsburg 2011  – nagrada žirije

IMDb Uradna stran

Kako dobiti punco in biti uspešen v šoli? Vse, kar za to potrebuješ, je natančen načrt šole, majhen robot in 100 nadzornih kamer!

zgodba
Tim in Aleksander sta najboljša prijatelja. Aleksandru ne gre najbolje šoli, je pa zelo spreten pri osvajanju punc. Tim blesti v razredu, a je preveč sramežljiv, da bi se upal nagovoriti simpatično Theo. Rešitev za obe težavi se zdi preprosta: v trgovini Timove mame, ki prodaja sisteme za tehnično varovanje, si bosta sposodila nadzorne kamere in robota, potrebujeta le še načrt šole in zmaga bo njuna. Aleksander bo dobil nadzor nad šolskimi testi in učitelji, Timu bo elektronsko prisluškovanje pomagalo, da Thei laže zleze pod kožo in jo osvoji. Toda mlada Jamesa Bonda z vohunjenjem izvesta več, kot bi si želela vedeti.

Pripravili smo gradivo za učitelje in starše Zoomerja. Gradivo prinaša več zanimivosti o filmu ter izhodišča za pogovore in dejavnosti ob ogledu.

iz prve roke
»Želel sem narediti zgodbo za mlade, ki ne bo moralizirala ali vila rok nad današnjim stanjem, a bo še vedno tehtna. Želeli smo zabavati, vseeno pa smo upali, da bo nekaterim ljudem film dal misliti na poti domov.«

»Vedno sem si želel narediti film, ki bi ga rad gledal sam, ko sem bil še otrok. Govoril bi o naivni fantaziji, ki se mi je vrtela v mislih v lenih dneh poletja. V teh sanjarjenjih sem si domišljal, da vem vse o vsakomer. Poznam vse njihove skrivnosti in nihče pred mano ne more skriti ničesar. Bila je čudovita fantazija in tedaj precej nerealna. Danes se mi zdi še vedno čudovita, a tudi precej bolj verjetna in zato tudi precej bolj strašljiva«.
– Christian E. Christiansen, režiser

o avtorju
Diplomiral je na Danski državni filmski šoli. Sprva je delal na različnih mestih v filmskih ekipah mnogih celovečernih in kratkih filmov ter oglasov, kot producent pa se je uveljavil z uspešnico Nynne. Kmalu je svojo nadarjenost dokazal tudi kot režiser. Njegov kratki film Om natten je bil nominiran za nagrado oskar. Letos je tudi v slovenske kinematografe prišel njegov hollywoodski prvenec Cimra.

Dodatna gradiva

Kinobalon na LIFFu 2011


Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Razprodano

Morilci cvetne lune Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese

nedelja, 03. 03. 2024 / 19:00 / Dvorana

Film Martina Scorseseja je epska kriminalna saga o nizu umorov med pripadniki plemena Osage na začetku dvajsetega stoletja, prikazana skozi nenavadno romanco med belim prišlekom Ernestom Burkhartom in staroselko Mollie Kyle. 

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

nedelja, 03. 03. 2024 / 20:30 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Anatomija padca Anatomie d’une chute

Justine Triet

ponedeljek, 04. 03. 2024 / 15:15 / Dvorana

Justine Triet (Sibyl) v razburljivi sodni drami secira razpad zakonske zveze. Film z izjemno Sandro Hüller v glavni vlogi je osvojil zlato palmo na zadnjem festivalu v Cannesu.