Danes je blagajna odprta od 15:30 do 21:00 (odpre se čez 02:42).
Kinobalon na LIFFu 2011

Zoomerja Zoomerne

Christian E. Christiansen / Danska / 2009 / 85 min / podnapisi, danščina / 8+

režija Christian E. Christiansen, scenarij Morten Dragsted, Christian E. Christiansen, fotografija Ian Hansen, zvok Allan Holmberg, Henning Mortensen, montaža Morten Egholm, producent Louise Vesth, produkcija Zentropa Entertainments10, igrajo Frederik Ludvig Mansa (Tim), Sophus Emil Løkkegaard (Alexander), Emilie Løvenstein Vegeberg (Thea)

festivali, nagrade BUFF Malmö 2010, Montreal 2010, Chemnitz 2010 – nagrada otroške žirije za najboljši film, Vienna International Children's Film Festival 2010  – nagrada otroške žirije, Ale Kino Poznan 2010, Augsburg 2011  – nagrada žirije

IMDb Uradna stran

Kako dobiti punco in biti uspešen v šoli? Vse, kar za to potrebuješ, je natančen načrt šole, majhen robot in 100 nadzornih kamer!

zgodba
Tim in Aleksander sta najboljša prijatelja. Aleksandru ne gre najbolje šoli, je pa zelo spreten pri osvajanju punc. Tim blesti v razredu, a je preveč sramežljiv, da bi se upal nagovoriti simpatično Theo. Rešitev za obe težavi se zdi preprosta: v trgovini Timove mame, ki prodaja sisteme za tehnično varovanje, si bosta sposodila nadzorne kamere in robota, potrebujeta le še načrt šole in zmaga bo njuna. Aleksander bo dobil nadzor nad šolskimi testi in učitelji, Timu bo elektronsko prisluškovanje pomagalo, da Thei laže zleze pod kožo in jo osvoji. Toda mlada Jamesa Bonda z vohunjenjem izvesta več, kot bi si želela vedeti.

Pripravili smo gradivo za učitelje in starše Zoomerja. Gradivo prinaša več zanimivosti o filmu ter izhodišča za pogovore in dejavnosti ob ogledu.

iz prve roke
»Želel sem narediti zgodbo za mlade, ki ne bo moralizirala ali vila rok nad današnjim stanjem, a bo še vedno tehtna. Želeli smo zabavati, vseeno pa smo upali, da bo nekaterim ljudem film dal misliti na poti domov.«

»Vedno sem si želel narediti film, ki bi ga rad gledal sam, ko sem bil še otrok. Govoril bi o naivni fantaziji, ki se mi je vrtela v mislih v lenih dneh poletja. V teh sanjarjenjih sem si domišljal, da vem vse o vsakomer. Poznam vse njihove skrivnosti in nihče pred mano ne more skriti ničesar. Bila je čudovita fantazija in tedaj precej nerealna. Danes se mi zdi še vedno čudovita, a tudi precej bolj verjetna in zato tudi precej bolj strašljiva«.
– Christian E. Christiansen, režiser

o avtorju
Diplomiral je na Danski državni filmski šoli. Sprva je delal na različnih mestih v filmskih ekipah mnogih celovečernih in kratkih filmov ter oglasov, kot producent pa se je uveljavil z uspešnico Nynne. Kmalu je svojo nadarjenost dokazal tudi kot režiser. Njegov kratki film Om natten je bil nominiran za nagrado oskar. Letos je tudi v slovenske kinematografe prišel njegov hollywoodski prvenec Cimra.

Dodatna gradiva

Kinobalon na LIFFu 2011


Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pavarotti Pavarotti

Ron Howard

ponedeljek, 14. 10. 2019 / 16:30 / Dvorana

Presunljiv portret legendarnega tenorja in enega najbolj priljubljenih opernih pevcev vseh časov. V biografskem dokumentarcu Rona Howarda (The Beatles: Osem dni na teden) se ikonični nastopi, s katerimi se je Pavarotti zapisal v zgodovino, prepletajo z intimnimi pogovori in še nikoli videnimi posnetki.

Pritisk Push

Fredrik Gertten

ponedeljek, 14. 10. 2019 / 18:00 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

Alice in župan Alice et le maire

Nicolas Pariser

ponedeljek, 14. 10. 2019 / 18:45 / Dvorana

Pronicljiv, duhovit in nadvse aktualen film, ki zastavlja vprašanje: ali politiki manjka filozofije?