Danes je blagajna odprta od 15:30 do 19:00 (odpre se čez 11:28).

Zlo ne obstaja Aku wa sonzai shinai

Ryusuke Hamaguchi / Japonska / 2023 / 105 min / japonščina

Prebivalci na japonskem podeželju se bojijo, da bo kapital porušil ravnovesje v njihovem neokrnjenem okolju. A tudi preteče zlo sestavljajo zgolj običajni ljudje, ki imajo razloge za nerazumna dejanja.

igrajo Hitoshi Omika (Takumi), Ryo Nishikawa (Hana), Ryuji Kosaka (Takahashi), Ayaka Shibutani (Mayuzumi), Hazuki Kikuchi, Hiroyuki Miura, Yoshinori Miyata      

festivali, nagrade Benetke 2023 (velika nagrada žirije), Toronto 2023, New York 2023 

Fotografije

Takumi in njegova hčerka Hana živita v vasici Mizibuki blizu Tokia. Tako kot generacije pred njima tudi onadva živita skromno v skladu s cikli in redom narave. Nekega dne vaščane doseže novica, da želi neko podjetje v bližini zgraditi infrastrukturo za glamping. Ko v vas prispeta predstavnika podjetja iz Tokia, da bi načrte predstavila vaščanom, postane jasno, da bo imel projekt škodljive posledice za lokalne vodne vire, kar vznemiri prebivalce. Nepremišljeni načrti agencije ogrožajo tako ekološko ravnovesje kot tudi tradicionalni način življenja, ki ga poznajo in živijo tamkajšnji vaščani.

»Pri filmu sem imel čudovito priložnost znova sodelovati s skladateljico filma Drive My Car, Eiko Ishibashi. Filmski projekt se je začel z umetničino prošnjo za nekaj posnetkov ob njenem živem nastopu, film pa sem zasnoval kot ‘izvorno gradivo’. /…/ Po snemanju sem začutil, da sem ujel interakcije ljudi v naravi in delo dokončal kot samostojen film s čudovito glasbeno kuliso Eiko Ishibashi. Upam, da bo občinstvo začutilo življenjsko moč likov, obujenih v naravi in glasbi.« (Ryusuke Hamaguchi)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Srečno naključje Coup de chance

Woody Allen

torek, 05. 12. 2023 / 16:30 / Dvorana

Woody Allen se poklanja Parizu in francoski kinematografiji v svojem prvem francosko govorečem filmu, živahni in iskrivi kriminalki o ljubezni, naključju in zločinu.

Noč evropskega filma

Rdeče nebo Roter Himmel

Christian Petzold

torek, 05. 12. 2023 / 19:00 / Dvorana

Zgodba o poletju, po katerem nič več ne bo tako, kot je bilo. Neprizanesljiva, čustveno večplastna komedija nravi je Christianu Petzoldu (Phoenix, Undine) prinesla srebrnega medveda na zadnjem Berlinalu.

Dodatna projekcija

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

sreda, 06. 12. 2023 / 17:00 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!