Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odpre se čez 08:14).

Projekcije filma

sobota, 17. 11. 2018 / 17:00 / Dvorana

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Kinobalon na Liffu 2018

Vojne igrice Krig

Goran Kapetanović / Švedska / 2017 / 84 min / angleški podnapisi, podnapisi, švedščina / 11+

Projekcije filma

sobota, 17. 11. 2018 / 17:00 / Dvorana

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Ti lahko znanje strateških iger in zgodovine vojskovanja pride prav, ko se znajdeš sredi resničnega spora med skupinama otrok?

režija Goran Kapetanović, scenarij Jannik Tai Mosholt, fotografija Ita Zbroniec-Zajt, glasba Nathan Larson, montaža Andreas Nilsson, igrajo Meja Björkefall (Mira), Esmeralda Brandt Kinberg (Tina), Milan Dragisic (Lärare), Loke Hellberg (Malte), Alfred Kolgjini (Fritz), Knut Körsell (William), Malin Levanon (Emma) , producenta Per Janérus, Rodrigo Villalobos, produkcija Copenhagen Bombay Sweden

IMDb

zgodba
Enajstletni Malte se z mamo preseli v novo blokovsko sosesko. Skupini otrok sta sprti zaradi posedovanja skate parka v zapuščeni stavbi. Malte se odloči, da bo uporabil svoje izurjeno strateško razmišljanje in rešil nesoglasja. Sta obe vodji sprtih skupin resnični vodji? Je to spor ali že prava vojna? Lahko Maltejevo posredovanje stvari še poslabša? Napeta drama, ki jasno pokaže, kako resni so lahko prepiri med otroki in kako nestabilna so zavezništva v njih, predvsem pa kakšne so lahko rešitve.

iz prve roke
»Z Vojnimi igricami sem ustvaril film, kakršnega bi želel gledati s svojimi otroki. Film, ki premore pustolovščino in humor, a tudi resnost, ki odpira možnost razmisleka in pogovora. Kdo sem jaz v okviru skupine, kdo si želim biti? Si upam in se postavim za tisto, v kar verjamem? Kdo bo odločil, kaj je res in kaj je prav? Je nekaj vedno prav ali narobe? Na katero stran naj se postavim in ali se moram zares vedno izreči za ali proti?«
– Goran Kapetanović

o avtorju
Goran Kapetanović je bil rrojen leta 1974 v Sarajevu, odraščal je na Švedskem. Tam je diplomiral na Stockholmski dramski akademiji in zatem režiral nekaj kratkih filmov. Več priznanj je prejel za kratki film Kiruna-Kigali, med drugimi nagrado za najboljši kratki film v Torontu, bil pa je tudi nominiran za oskarja. Za svoj prvi celovečerni film Moja teta v Sarajevu je prejel švedsko nacionalno nagrado za najboljšo režijo.

filmografija
2004 En familj (kratki)
2004 Flickan som ville fira jul året om (kratki)
2007 Memfis: The Wind Up (kratki)
2012 Kiruna-Kigali (kratki)
2016 Min faster i Sarajevo
2016 Refugee 532 (kratk)
2017 Vojne igrice

ponedeljek, 29. 10. 2018

Kinobalon na 29. LIFFu

Jubilejna 10. edicija Kinobalona na LIFFu znova prinaša najboljše filme zadnjega leta s pomembnih festivalov. Večina med njimi bo na ogled le v času festivala.

od 7. do 18. novembra 2018

Kinobalon na LIFFu 2018 za šole in vrtce

Filmi z vsega sveta, le v času festivala LIFFe med 7. in 18. novembrom! Še nekaj prostih mest za šole in vrtce.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša tudi številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Prevajalec Tlmočník

Martin Šulík

torek, 13. 11. 2018 / 11:00 / Dvorana

Kdo bolj trpi – sin žrtve ali sin morilca? Tragikomični film ceste o dveh povsem različnih moških, resnobnem Aliju in bonvivantu Georgu, ki ju kljub nerodnostim in pričkanju na poti povezuje tragična zgodovina njunih staršev.

LIFFe / Perspektive

Dedinji Las herederas

Marcelo Martinessi

torek, 13. 11. 2018 / 15:00 / Dvorana

Tiha mojstrovina dokaj neznane paragvajske kinematografije, ki ob razmerju žensk v zrelih letih prikaže osebnostno rast od hromeče otopelosti do oživljenega prebujenja.

LIFFe / Panorama

Ljubljeni Benzinho

Gustavo Pizzi

torek, 13. 11. 2018 / 17:00 / Dvorana

Subtilno čustvena zgodba o materi, ki se mora sprijazniti z otrokovo osamosvojitvijo.