Danes je blagajna odprta od 16:00 do 20:30 (odpre se čez 09:29).

Vlažnost Vlažnost

Nikola Ljuca / Srbija, Grčija, Nizozemska / 2016 / 113 min / srbščina

Kot britev oster portret novih bogatašev sodobne Srbije, ujetih med kokain in korupcijo, urbano kulturo in tradicijo naroda.

režija Nikola Ljuca, scenarij Staša Bajac, Nikola Ljuca, fotografija Maja Radošević, glasba Janja Lončar, montaža Jelena Rosić, Nataša Damnjanović, Vladimir Vidić, igrajo Miloš Timotijević (Petar), Tamara Krcunović (Mina), Maria Kraakman (Karin), Katarina Marković (Bojana), Dragan Bakema (Srdjan), Milan Marić (Djordje), Slaven Došlo (Milan), Jasna Ornela Bery (Dragica), Fedja Stojanović (Dragiša), Jelena Stupljanin (Andjela)

festivali, nagrade Beograd 2016 (najboljši film, najboljši režiser, najboljši igralec), Berlinale 2016, Vilna 2016.

IMDb

Peter je ambiciozen poslovnež, član nove bogataške elite. Ko nekega dne njegova žena Mina izgine, sklene to prikriti, saj je prepričan, da se bo prej ali slej vrnila. Bliža se družinsko praznovanje, pestijo ga službene dileme in pred njim je naporen vikend s sodelavci, a Peter se vede, kot da je vse v najlepšem redu. Teden dni pozneje še vedno nihče ne ve za skrivnostno izginotje, v Petru nakopičena nervoza, negotovost in prikrita agresija pa počasi prodirajo na plano ter grozijo, da se bo njegov svet porušil kot hiša iz kart.

»Koga nagovarjam s tem filmom? Mislim, da najbolj opisuje generacijo, ki je v zrelo življenje vstopila po petem oktobru, vendar pa vsebuje tudi veliko vznemirljivih stvari, četudi nisi del te generacije in opazuješ s strani. /…/ Vsekakor gre za Beograd danes, Srbijo danes. Ali si ti tisti, ki se identificira, ali je to neki tvoj znanec, tvoj sosed, te ljudi vidiš s svojega okna.«
(Nikola Ljuca)

Nikola Ljuca
Rojen leta 1985 v Beogradu, Srbija. Na beograjski Akademiji za film in televizijo je študiral filmsko režijo in posnel številne kratke filme. Leta 2011 je na berlinskem festivalu v okviru Talent Campusa nastal prvi osnutek scenarija za njegov celovečerni prvenec Vlažnost.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Novo na sporedu

Jezdeci pravice Retfærdighedens ryttere

Anders Thomas Jensen

ponedeljek, 06. 12. 2021 / 17:00 / Dvorana

Mads Mikkelsen blesti kot angel maščevanja v najnovejši črni komediji danskega režiserja Andersa Thomasa Jensena (Možje in kokoši). Zgodba o usodi, naključjih in smislu življenja je odprla filmski festival v Rotterdamu.

Noč evropskega filma / Razprodano

Jagnje Dýrið

Valdimar Jóhannsson

ponedeljek, 06. 12. 2021 / 20:00 / Dvorana

Par brez otrok, ki živi na odmaknjenem islandskem podeželju, nekega dne v svojem ovčjem hlevu odkrije prav posebno darilo matere narave. A vsak čudež ima svojo ceno … Mračni in atmosferični film, navdihnjen z ljudskimi pripovedkami, je osvojil nagrado za izvirnost v canski sekciji Posebni pogled ter nagrade za najboljši celovečerec, igralko in režijskega debitanta v Sitgesu.

Krt El Agente Topo

Maite Alberdi

ponedeljek, 06. 12. 2021 / 20:30 / Mala dvorana

Nenavadna mešanica dokumentarca in detektivke, polna humorja, topline in slikovitih likov, nam pokaže, da nikoli ni prepozno za nove izzive in nova prijateljstva. Film je navdušil festivalska občinstva ter prejel nominacijo za oskarja za najboljši dokumentarec.