Danes je blagajna odprta od 12:00 do 20:30 (odpre se čez 01:39).

Vegani so okusnejši Barbaque

Fabrice Eboué / Francija / 2021 / 88 min / francoščina

Nenavadna, politično nekorektna črna komedija o podeželskem mesarju in njegovi ženi, ki odkrijeta novo tržno nišo za rešitev svojega posla.

režija Fabrice Eboué, scenarij Fabrice Eboué, Vincent Solignac, fotografija Thomas Brémond, montaža Alice Plantin, igrajo Fabrice Eboué (Vincent Pascal), Marina Fois (Sophie Pascal), Nicolas Lumbreras (Joshua), Jean-François Cayrey (Marc Brachard), Lisa Do Couto Texeira (Chloé Pascal), Virginie Hocq (Stéphanie Brachard), Victor Meutelet (Lucas), Roby Schinasi (Alexandre), Stéphane Soo Mongo (žandar)

 

IMDb

Vincent in njegova žena Sophie že približno dvajset let vodita majhno mesnico. Sophie se vsak dan z veliko ljubezni posveča strankam, Pascal pa z enako mero ljubezni reže skrbno izbrano meso. A z leti se marsikaj spremeni. Usahnejo ne le njune zakonske dejavnosti v spalnici, temveč tudi prodaja mesa, zaradi česar sta tik pred bankrotom. Ko Pascal nekega dne po nesreči ustreli agresivnega veganskega aktivista, ki se je namenil razdejati njegovo mesnico, se odločita za drastično potezo, ki jima prinese presenetljive poslovne uspehe.

»Vegani, ki so videli film, so večinoma razumeli, da do njih ne gojim nikakršne zamere. Tudi med sodelavci na filmu so bili vegani in pritoževali so se le nad tem, da so bili primorani snemati v mesnici. Privoščil sem si kar nekaj črnega humorja, a nisem zlonameren. /…/ Film ne napada ljudi, ki imajo prepričanja, ampak skrajneže katere koli vrste.« (Fabrice Eboué)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Alcarràs Alcarràs

Carla Simón

sreda, 01. 02. 2023 / 13:00 / Dvorana

Katalonska režiserka z nami deli radosti in tegobe družine pridelovalcev breskev, ki se sooča z negotovo prihodnostjo. Dobitnik zlatega medveda na Berlinalu.

Korzet Corsage

Marie Kreutzer

sreda, 01. 02. 2023 / 15:45 / Dvorana

Režiserka Marie Kreutzer in igralka Vicky Krieps radikalno obračunata z romantičnim mitom o priljubljeni avstrijski cesarici ter »Sisi« oživita kot izrazito sodobno žensko, ki se skuša izviti iz prisilnega jopiča družbenih pričakovanj. Nagrada za najboljšo žensko vlogo v sklopu Posebni pogled festivala v Cannesu.

Vsa ta lepota in prelivanje krvi All the Beauty and the Bloodshed

Laura Poitras

sreda, 01. 02. 2023 / 17:00 / Mala dvorana

Globoko osebni in hkrati izrazito politični dokumentarec Laure Poitras (Citizenfour) raziskuje neločljivo povezanost med aktivizmom ter življenjem in umetniškim delom Nan Goldin, ene najvidnejših svetovnih fotografinj. Zlati lev za najboljši film na lanskem festivalu v Benetkah.