Danes je blagajna odprta od 12:00 do 21:30 (za danes zaprto).

Vegani so okusnejši Barbaque

Fabrice Eboué / Francija / 2021 / 88 min / francoščina

Nenavadna, politično nekorektna črna komedija o podeželskem mesarju in njegovi ženi, ki odkrijeta novo tržno nišo za rešitev svojega posla.

režija Fabrice Eboué, scenarij Fabrice Eboué, Vincent Solignac, fotografija Thomas Brémond, montaža Alice Plantin, igrajo Fabrice Eboué (Vincent Pascal), Marina Fois (Sophie Pascal), Nicolas Lumbreras (Joshua), Jean-François Cayrey (Marc Brachard), Lisa Do Couto Texeira (Chloé Pascal), Virginie Hocq (Stéphanie Brachard), Victor Meutelet (Lucas), Roby Schinasi (Alexandre), Stéphane Soo Mongo (žandar)

 

IMDb

Vincent in njegova žena Sophie že približno dvajset let vodita majhno mesnico. Sophie se vsak dan z veliko ljubezni posveča strankam, Pascal pa z enako mero ljubezni reže skrbno izbrano meso. A z leti se marsikaj spremeni. Usahnejo ne le njune zakonske dejavnosti v spalnici, temveč tudi prodaja mesa, zaradi česar sta tik pred bankrotom. Ko Pascal nekega dne po nesreči ustreli agresivnega veganskega aktivista, ki se je namenil razdejati njegovo mesnico, se odločita za drastično potezo, ki jima prinese presenetljive poslovne uspehe.

»Vegani, ki so videli film, so večinoma razumeli, da do njih ne gojim nikakršne zamere. Tudi med sodelavci na filmu so bili vegani in pritoževali so se le nad tem, da so bili primorani snemati v mesnici. Privoščil sem si kar nekaj črnega humorja, a nisem zlonameren. /…/ Film ne napada ljudi, ki imajo prepričanja, ampak skrajneže katere koli vrste.« (Fabrice Eboué)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

četrtek, 13. 06. 2024 / 17:10 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Kinodvorišče / Zadnjič

Izzivalci Challengers

Luca Guadagnino

četrtek, 13. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Težko pričakovani novi film Luce Guadagnina (Pokliči me po svojem imenu, Nemirna obala) je zabavna, seksi in kinetična pripoved o zapletenem ljubezenskem trikotniku, postavljena v tekmovalni svet profesionalnega tenisa.

Štirje mali odrasli Neljä pientä aikuista

Selma Vilhunen

petek, 14. 06. 2024 / 18:20 / Dvorana

Ljubi in pusti ljubiti! Finska komična drama pripoveduje o paru srednjih let, ki se odloči vstopiti v zapleteni svet poliamorije. Nenavadna »zgodba o odraščanju« je na zadnjem Liffu prejela nagrado žirije Art kino mreže Slovenije.