Danes je blagajna odprta od 15:45 do 21:30 (za danes zaprto).
v Kinobalonu od 24. februarja 2018

Tatinska sraka in še dve norčiji La gazza ladra

Emanuele Luzzati, Giulio Gianini / Italija / 1964 / 33 min / brez dialogov, / 5+

Trije pustno norčavi animirani filmi po Rossinijevih operah. Delo mojstra animiranega filma in ilustracije, Emanueleja Luzzatija. 

festivali, nagrade Tatinska sraka - oskar za najboljši kratki animirani film (1965)Pulcinella - oskar za najboljši kratki animirani film (1973)  

IMDb

Program:

Tatinska sraka
Živahna zgodba o tem, kako pametna in duhovita ptica pogumno prelisiči tri kralje, ki lovijo v gozdu.

Italijanka v Alžiru
Mladoporočenca Lindora in Isabello, ki ju pri izplutju iz Benetk odnesejo razbesneli valovi, naplavi na afriško obalo. Potem ko ju zajamejo srditi vojaki sultana Mustafe, morata najti način, da se osvobodita.

Pulcinella
Lenega Pulcinello iz postelje prežene njegova ogorčena žena, a neomajni lenuh se skrivoma povzpne na streho, da bi še malce zadremal. Sledijo njegove čarobne živopisne sanje …

o avtorjih
Emanuele Luzzati je študiral na švicarski Ecole des Beaux Arts v Lozani. Na začetku svoje kariere, ko je delal kot kostumograf in scenograf, je razvil dramatično vizijo, ki jo je prenesel v svoje ustvarjanje filmov in animacij. V svoji eklektični karieri je ustvaril scenografije za drame, opere in plesne predstave v glavnih italijanskih in mednarodnih gledališčih, napisal in ilustriral pa je tudi knjige za otroke, pri čemer je med drugim sodeloval z Italom Calvinom in Giannijem Rodarijem.

Z Giuliem Gianinijem je sodeloval pri filmih Pulcinella in Tatinska sraka, ki sta bila nominirana za oskarja. Skupaj sta naredila trideset filmov. V njih sta ustvarila univerzum kičastih barv, ki ga naseljujejo nepozabni liki, kot sta Pulcinella in Papageno.

Giulio Gianini, animator, režiser in snemalec, je bil pionir barvnega filma v Italiji. Posnel je okoli 120 dokumentarcev, večinoma o umetnosti, a sta ga njegova strast do lutkovnega gledališča in želja po eksperimentiranju z barvo kmalu vodila k animaciji. Njegovo sodelovanje z Emanuelejem Luzzatijem pri televizijskih reklamah jima je prineslo mednarodno priznanje, ki ga še vedno uživata v svetu animacije.

sreda, 14. 02. 2018

Koliko krofov so otroci pojedli letos?

Po ogledu filma Tatinska sraka in še dve norčiji so se maškare posladkale s krofi in toplim napitkom.

Pustni Zajtrk pri Kinodvoru

10. februarja ob 11:15 bomo obiskovalcem po projekciji filma Tatinska sraka in še dve norčiji postregli s krofi in toplim napitkom.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša tudi številne druge ugodnosti.

Aktualno

Jupitrova luna Jupiter holdja

Kornél Mundruczó

četrtek, 21. 06. 2018 / 18:45 / Dvorana

Nadrealistični, distopični znanstvenofantastični triler, postavljen nekam vzdolž meja trdnjave Evrope, je senzacionalna, akcije polna, vizualno osupljiva politična alegorija, v kateri se čudeži prodajajo za drobiž.

Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach

Igor Zupe

četrtek, 21. 06. 2018 / 19:30 / Mala dvorana

Film o prvem uradno izdanem domačem albumu skupine Laibach iz leta 1985. Čeprav je bilo ime skupine v Ljubljani takrat politično prepovedano, je plošča vseeno izšla – brez imena in naslova. Črni križ na ovitku je bil dovolj.