Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (za danes zaprto).

Stvari Dingen

Femke Schaap / Nizozemska / 2005 / 2 min / brez dialogov / 3+

Izbrani kratki filmi iz programa Cinemini

režija Femke Schaap, država Nizozemska, leto 2005, produkcija 60 Layers of Cake Foundation, dolžina 2 minuti, slika barvna, zvok zvočni

zgodba
Vidimo stvari same ali zgolj njihove sence? To slavno Platonovo vprašanje bi lahko bilo ozadje filma Femke Schaap, ki nam pokaže, kako so stvari – igrače, glasbeni inštrumenti, drsalke – naložene druga na drugo. Včasih najprej vidimo senco, včasih stvar samo, na začetku vidimo majhen kup, na koncu pa ugotovimo, da je bil to le vrh ledene gore. Film o filmu samem: o njegovi zmožnosti, da nam trirazsežni svet pokaže na dvorazsežni površini, ki zrcali sence, ter o sposobnosti, da nam detajl predstavi kot celoto – in obratno. (Film je bil del projekta Velika umetnost za majhne ljudi, Grote Kunst voor Kleine Mensen).

pedagoško gradivo Cinemini
filmski kartici za otroke Cinemini

povezava Cinemini Europe (eng)

Igra s sencami

Kino je igra svetlobe in sence. Ustvarjajmo s sencami še mi.

Cinemini

Igrivi prvi koraki v film. Vse o evropskem projektu filmske vzgoje za najmlajše.

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dej no C’mon C’mon

Mike Mills

ponedeljek, 23. 05. 2022 / 18:00 / Dvorana

Režiser, navdihnjen z lastno izkušnjo starševstva, pripoveduje intimno zgodbo o vezeh med odraslimi in otroki. Dej no je čudovito posnet, topel film, ki prisluhne in začuti utrip našega časa.

Futura Futura

Pietro Marcello, Francesco Munzi, Alice Rohrwacher

ponedeljek, 23. 05. 2022 / 19:15 / Mala dvorana

Film o prihodnosti, posnet skozi oči italijanske mladine, ki ne ve, kaj jo čaka, a to morda že sluti. Skupno delo Alice Rohrwacher (Srečen kot Lazzaro), Pietra Marcella (Martin Eden) in Francesca Munzija.

Premiera slovenskega filma

Antigona - Kako si upamo! Antigona - Kako si upamo!

Jani Sever

ponedeljek, 23. 05. 2022 / 20:30 / Dvorana

Dokumentarno-igrani film po motivih drame Slavoja Žižka Trojno življenje Antigone. Dobitnik vesne za najboljši dokumentarec na Festivalu slovenskega filma.