Danes je blagajna odprta od 16:45 do 21:30 (odpre se čez 08:00).

Študentski filmi 3 Študentski filmi 3

Družinska kmetija Iris Kupec, Anja M. Pukl, Slovenija, 2010, 9 minut, Zlata polenta Miha Poredoš, Dominika Prijatelj, Slovenija, 9 minut, Možje pri delu Männer in Orange, Christine Moderbacher, Belgija, 2010, 32 minut, Nevidni sosedje Invisible Neighbours, Mona Hafez, Barbara Koch, Nemčija, 2009, 33 minut

Družinska kmetija
Iris Kupec, Anja M. Pukl, Slovenija, 2010, 9 minut
V Ozeljanu ni več veliko kmetij. Ena od njih je zanimiva, ker se vsa družina angažira pri različnih kmečkih delih. Kratka filmska vaja je nastala na Poletni šoli vizualnega 2010.

Zlata polenta
Miha Poredoš, Dominika Prijatelj, Slovenija, 9 minut
Polenta je tradicionalna kmečka jed na Goriškem. V Ozeljanu je del kulturne identitete. V filmu Ozeljanci obujajo spomine na čase, ko je bila polenta vsak dan na mizi.

Možje pri delu Männer in Orange
Christine Moderbacher, Belgija, 2010, 32 minut, angleški podnapisi
Film opisuje dnevno rutino petintridesetih zaposlenih v eni zadnjih državnih inštitucij v Avstriji, ki zaposluje izključno moške. Njihova odgovornost je nadzorovanje štirideset kilometrov dolgega odseka avtoceste A1, enega najprometnejših evropskih tranzitnih koridorjev. Senzitivno popotovanje skozi svet moškosti, tovarištva in skupinskega duha.

Nevidni sosedje Invisible Neighbors
Mona Hafez, Barbara Koch, Nemčija, 2009, 33 minut, angleški podnapisi
Film Nevidni sosedje prestavlja zgodbe Romov, ki živijo v pariških predmestjih in jih lokalni prebivalci večinoma ne vidijo ali nočejo videti. Film prikazuje kratek in intenziven vpogled v življenje ene mnogih migrantskih skupnosti, ki živijo na obrobjih evropskih mest in velemest. Danes so tukaj, že jutri pa nenadoma izparijo in nihče ne ve ničesar o njih.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Zlo ne obstaja Sheytan vojud nadarad

Mohammad Rasoulof

sreda, 16. 06. 2021 / 17:45 / Dvorana

Zgodbe štirih moških, soočenih z izbiro: ubogati ukaz totalitarne oblasti ali pa se upreti in tvegati vse. Dobitnik zlatega medveda za najboljši film na lanskem Berlinalu.

Polaščevalka Possessor

Brandon Cronenberg

sreda, 16. 06. 2021 / 21:30 / Kinodvorišče

Brandon Cronenberg v drugem celovečercu svoji žilici za visoko stilizirano in sterilno hladno futuristično distopijo vcepi še tradicijo telesne groze, ki mu kot sinu kultnega Davida Cronenberga pripada že po rodu. Kritiško ovenčana znanstvenofantastična srhljivka je med številnimi lovorikami prejela nagradi za najboljši film in režijo na osrednjem festivalu fantastičnega filma v Sitgesu.

Nažgani Druk

Thomas Vinterberg

četrtek, 17. 06. 2021 / 17:30 / Dvorana

Mads Mikkelsen in Thomas Vinterberg po Lovu ponovno združita moči, tokrat v zgodbi o štirih prijateljih, ki se lotijo nenavadnega eksperimenta, da bi ugotovili, ali lahko z malce alkohola postanejo srečnejši ljudje in boljši učitelji.