Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odpre se čez 04:18).

Spoznajmo “risanke” 2017/18 Program slovenskih kratkih animiranih filmov

razno / Slovenija / 60 min / brez dialogov, slovenščina / 4+

V Sloveniji nastajajo kakovostni animirani filmi. Ob ogledu se lahko srečamo z njihovimi ustvarjalci. Izbor in dolžino programa prilagodimo starosti gledalcev (vrtec, osnovna ali srednja šola).

Primeri animiranih filmov:

Maček Muri – Sprehod 4+
Jernej Žmitek, 2016, 11 min, Invida

Maček Muri se odpravi na sprehod po Mačjem mestu, potem pa se njegov dan nepričakovano zaplete. Kako se le ne bi, če pa živi v istem mestu ropar Čombe. Drugi del animirane serije po priljubljeni slikanici.

Gospod Filodendron in Jablana 5+
Grega Mastnak, 2016, 6 min, OZOR

Gospod Filodendron je žejen, a oblak, ki ga strašno tišči na dež, pred njim zbeži. Filodendron se v lovu zaleti v Jablano, kar ga zelo razhudi. Le kaj lahko pomiri njegovo jezo? Morda slasten jabolčni sok? 

Podlasica 5+
Timon Leder, 2016, 12 min, Invida

Lačna Podlasica tava po pusti deželi. Zanese jo do poslednjega živega drevesa, ki ga pri življenju ohranja jata posmehljivih ptičev. Podlasica se trudi splezati na zibajoče se drevo. Potrebovala bo veliko trme, razplet pa bo presenetil vse.

Možnost ogleda razstave!

Martin Krpan 6+
Nejc Saje, 2017, 24 min, Strup produkcija

V časih Avstroogrskega cesarstva živi na Vrhu pri Sveti trojici silno močan človek, Martin Krpan po imenu. Na svoji kobilici tovori iz Trsta proti notranjosti angleško sol, kar je prepovedano, zato so mu cesarjevi mejači ves čas na sledi. Ko Dunaj napade strašni Brdavs, pokliče Cesar na pomoč Krpana … Ob stoletnici prve slovenske slikanice – prve izdaje priljubljene zgodbe z znamenitimi ilustracijami Hinka Smrekarja.

Ob Krpanovem letu!

Slovo 10+
Leon Vidmar, 2016, 6 min, ZVVIKS

Lovro si kopalno kad napolni z vodo. Ko kapljica, ki počasi polzi iz pipe, pljusne v vodo, ga spomni na dan, ko je z dedkom prvič lovil ribe. V mislih se preseli k ribniku, zvoki in predmeti v kopalnici ga spomnijo na drobne detajle tistega dne. Spomin in realnost se zlijeta v eno.

Še vedno so na voljo tudi kratki filmi preteklih sezon in starejši filmi: Cekin (Dušan Povh, 1962), Hribci (Marjan Manček, več epizod), Princ Ki-Ki-Do (Grega Mastnak, več epizod), Cipercoper (Žmitek, Dolenc, 2014), Peter Peter (Katarina Nikolov, 2015), Potovanje na ladji Beagle: Pasavec (Šubic, Lunder, 2016), Koyaa (Kolja Saksida, več epizod) in drugi.

Dodatna gradiva

avtorica Martina Peštaj


Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Belfast Belfast

Kenneth Branagh

nedelja, 22. 05. 2022 / 11:00 / Dvorana

Film, postavljen v burno obdobje poznih šestdesetih let, je humoren, nežen in globoko oseben spomin Kennetha Branagha na njegovo rojstno mesto. »Za tiste, ki so ostali, tiste, ki so odšli, in vse tiste, ki smo jih izgubili.« Oskar za najboljši izvirni scenarij in nagrada BAFTA za najboljši britanski film.

Tudi miši gredo v nebesa Myši patří do nebe

Denisa Grimmová, Jan Bubeníček

nedelja, 22. 05. 2022 / 11:30 / Mala dvorana

Razburljivo popotovanje miške in lisjaka je izjemna animirana pripoved o upanju, ljubezni in pogumu premagati na videz še tako nepremagljive stvari.  

Prasica, slabšalni izraz za žensko Prasica, slabšalni izraz za žensko

Tijana Zinajić

nedelja, 22. 05. 2022 / 14:30 / Dvorana

Alter komedija o obdobju življenja, ko se preprosto zatakneš in ne veš, kako naprej. Filmski prvenec Tijane Zinajić je s Festivala slovenskega filma odnesel kar sedem vesen, tudi za najboljši celovečerec in najboljši film po izboru občinstva.