Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 13 minut, tel: 01 239 22 17).

Spoznajmo “risanke” 2017/18 Program slovenskih kratkih animiranih filmov

razno / Slovenija / 60 min / brez dialogov, slovenščina / 4+

V Sloveniji nastajajo kakovostni animirani filmi. Ob ogledu se lahko srečamo z njihovimi ustvarjalci. Izbor in dolžino programa prilagodimo starosti gledalcev (vrtec, osnovna ali srednja šola).

Primeri animiranih filmov:

Maček Muri – Sprehod 4+
Jernej Žmitek, 2016, 11 min, Invida

Maček Muri se odpravi na sprehod po Mačjem mestu, potem pa se njegov dan nepričakovano zaplete. Kako se le ne bi, če pa živi v istem mestu ropar Čombe. Drugi del animirane serije po priljubljeni slikanici.

Gospod Filodendron in Jablana 5+
Grega Mastnak, 2016, 6 min, OZOR

Gospod Filodendron je žejen, a oblak, ki ga strašno tišči na dež, pred njim zbeži. Filodendron se v lovu zaleti v Jablano, kar ga zelo razhudi. Le kaj lahko pomiri njegovo jezo? Morda slasten jabolčni sok? 

Podlasica 5+
Timon Leder, 2016, 12 min, Invida

Lačna Podlasica tava po pusti deželi. Zanese jo do poslednjega živega drevesa, ki ga pri življenju ohranja jata posmehljivih ptičev. Podlasica se trudi splezati na zibajoče se drevo. Potrebovala bo veliko trme, razplet pa bo presenetil vse.

Možnost ogleda razstave!

Martin Krpan 6+
Nejc Saje, 2017, 24 min, Strup produkcija

V časih Avstroogrskega cesarstva živi na Vrhu pri Sveti trojici silno močan človek, Martin Krpan po imenu. Na svoji kobilici tovori iz Trsta proti notranjosti angleško sol, kar je prepovedano, zato so mu cesarjevi mejači ves čas na sledi. Ko Dunaj napade strašni Brdavs, pokliče Cesar na pomoč Krpana … Ob stoletnici prve slovenske slikanice – prve izdaje priljubljene zgodbe z znamenitimi ilustracijami Hinka Smrekarja.

Ob Krpanovem letu!

Slovo 10+
Leon Vidmar, 2016, 6 min, ZVVIKS

Lovro si kopalno kad napolni z vodo. Ko kapljica, ki počasi polzi iz pipe, pljusne v vodo, ga spomni na dan, ko je z dedkom prvič lovil ribe. V mislih se preseli k ribniku, zvoki in predmeti v kopalnici ga spomnijo na drobne detajle tistega dne. Spomin in realnost se zlijeta v eno.

Še vedno so na voljo tudi kratki filmi preteklih sezon in starejši filmi: Cekin (Dušan Povh, 1962), Hribci (Marjan Manček, več epizod), Princ Ki-Ki-Do (Grega Mastnak, več epizod), Cipercoper (Žmitek, Dolenc, 2014), Peter Peter (Katarina Nikolov, 2015), Potovanje na ladji Beagle: Pasavec (Šubic, Lunder, 2016), Koyaa (Kolja Saksida, več epizod) in drugi.

Dodatna gradiva

avtorica Martina Peštaj


Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dvakrat Almodóvar Dvakrat Almodóvar

Pedro Almodóvar

nedelja, 23. 06. 2024 / 19:00 / Dvorana

Človeški glas, 2020; Čuden način življenja, 2023

Zadnjič

Suhe trave Kuru Otlar Üstüne

Nuri Bilge Ceylan

ponedeljek, 24. 06. 2024 / 17:10 / Dvorana

V filmu turškega mojstra Nurija Bilgeja Ceylana (Zimsko spanje) veličastna, prostrana narava postane kulisa za romaneskni potop v globine človeške duše. Nagrada za najboljšo igralko v Cannesu.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

ponedeljek, 24. 06. 2024 / 19:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.