Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:45 (odpre se čez 03:14).
Animateka 2019

Slonov tekmovalni program III (2019) Slonov tekmovalni program III (2019)

razno / razno / 11+

Za otroke od 11. leta naprej.

Teofrastus
Sergei Kibus (Nukufilm)
Estonija, 2018, 15′

Zgodba o svobodi in sočutju, postavljena v sovjetsko Estonijo 80. let, skozi oči mačka in v pripovedi njegovega lastnika. Maček Teofrastus kot brezdomec živi na železniški postaji. Nekoč mu družina, ki živi v bližnji podeželski hiši, ponudi dom. Toda sreča je kratkega daha: ko mačka nekoč odpeljejo v velemesto, se na ulicah izgubi.

Lisjak in ptičica / Le renard et l’oisille / The Fox and the Bird
Sam & Fred Guillaume (Fvp Film Production)
Švica, 2018, 12’05”

Osamljeni lisjak se znajde v vlogi provizoričnega očeta sveže izvaljene ptičice. Dve poti se prekrižata in ustvarita družino, ki pa ju usoda neizbežno opomni, kakšno življenje jima je namenjeno.

Očka / Pappa / Dad
Atle Blakseth, Einar Dunsæd (Gimpville/Eldorado Film)
Norveška, 2018, 7’40”

Oče se nekega večera pojavi na oknu z darilom za svojega sina, v obleki in kravati, večji od življenja. Oči je močen in pogumen – rešuje živali iz ujetništva, z dirkalnim avtom zmaguje na tekmah, se potaplja v globine oceana. Očka je čarodej, ki se zna kar čarobno pojaviti in izginiti. Film prikazuje otrokovo ganljivo hrepenenje po odsotnem očetu.

Volk in volkec / Grand Loup & Petit Loup / Big Wolf & Little Wolf
Remi Durin (Les Films du Nord/La Boîte, …productions)
Francija, Belgjija, 2018, 13’26”

Volk živi zadovoljno življenje pod svojim drevesom. Nekoč opazi, da se mu približuje Volkec, ki je očitno trdno odločen, da mu bo delal družbo. Toda Volk si ne želi družbe, rad ima umirjeno življenje in svojo rutino. Vsaj tako je mislil … Film je nastal po istoimenski otroški slikanici avtorjev Nadine Brun-Cosme in Olivierja Talleca.

Athleticus: Telovadnica /Athleticus: Salle d’entraînement / Athleticus: Training Room
Nicolas Deveaux (Cube Creative Productions)
Francija, 2019, 2’15”

Divje živali tekmujejo v športnih disciplinah: mladi zagrizeni plamenci v fitnesu odkrijejo tekalne steze. Trener bo moral pošteno zavihati rokave, da bo ohranil red!

Mate
Skupinsko delo (Buda TV)
Argentina, 2019, 2’20”

Dandanes vse delimo na družbenih omrežjih, v Latinski Ameriki pa vse delijo ob pitju mateja v krogu.

Nest
Sonja Rohleder (Talking Animals)
Nemčija, 2019, 4’10”

Nekoliko naiven rajski ptič se na vse pretege trudi pritegniti pozornost samice.

Vžigalice / Matches
Géza M. Tóth (Kedd Animation Studio)
Madžarska, 2019, 11’25”

Osamljeni deček se igra s pisanimi vžigalicami. Medtem ko pripoveduje o svojih sanjah, strahovih in upanju, vžigalice oživijo njegove vizije. Film je nastal na podlagi pogovora s sedemletnim L. S.

Dodatna gradiva

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

1917 1917

Sam Mendes

petek, 24. 01. 2020 / 16:00 / Dvorana

Britanska vojaka med prvo svetovno vojno se v tekmi s časom podata globoko na sovražnikovo ozemlje: predati morata sporočilo o lažnem umiku nemške vojske, ki bo preprečilo masaker več sto britanskih mož. Film Sama Mendesa, posnet v enem samem kadru, je eden favoritov za letošnje nagrade oskar s kar desetimi nominacijami.

Stieg Larsson: mož, ki se je igral z ognjem Mannen som lekte med elden

Henrik Georgsson

petek, 24. 01. 2020 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarni portret švedskega pisatelja in novinarja Stiega Larssona, avtorja Milenijske trilogije, posvečen njegovi življenjski obsesiji: razkrivanju skrajnih desničarskih gibanj in njihovih strategij, kako priti na oblast.

Moj najboljši profil Celle que vous croyez

Safy Nebbou

petek, 24. 01. 2020 / 18:30 / Dvorana

Zgodba o ljubezni, hrepenenju in osamljenosti v dobi družabnih medijev. Juliette Binoche v vlogi ženske, ujete med fantazijo in resničnost.