Danes je blagajna odprta od 15:00 do 20:45 (odpre se čez 01:55).
Animateka 2019

Slonov tekmovalni program II (2019) Slonov tekmovalni program II (2019)

razno / razno / 52 min / 7+

Za otroke od 7. leta naprej.

Princ Ki-Ki-Do: Begunec
Grega Mastnak (Zavod Ozor)
Slovenija, 2018, 5′

V Ki-Ki-Dojevem gozdu se na begu pred brezobzirnim lovcem skriva čudno bitje – prestrašeni dolgovrati Noj. Ker pujsi Rozi ne uspe ubraniti Noja pred Lovcem, je nujno posredovanje Princa Ki-Ki-Doja. Vendar Ki-Ki-Doja zadene uspavalni naboj in sladko zaspi. Vse kaže, da bo Noj preostanek življenja prebil za zapahi …

Matilda
Irene Iborra, Eduard Puertas (Les Films du Nord/ La Boîte, …productions/Citoplasmas Stop Motion)
Belgija, Španija, 2018, 6’35”

Matilda ne more zaspati, zato se začne igrati z nočno lučko. Igra se toliko časa, da žarnica pregori. In Matilda se znajde v temi! A ko premaga začetni strah, začne z ročno svetilko raziskovati svojo sobo v drugačni luči ter tako odkrije vso čarobnost noči.

Zmaj / Pouštět draka / The Kite
Martin Smatana (Bfilm/Famu/Ceta)
Czech Republic, Slovakia, Poland, 2019, 13’05”

Film govori o smrti, vendar na preprost, metaforičen in simboličen način prek odnosa med fantičem in njegovim dedkom. Pojasni nam, da nihče od nas ne bo večno živel in da vsa živa bitja umrejo, obenem pa pokaže, da smrt ne pomeni konca naše poti.

Tiger brez črt / Le tigre sans rayures / A Tiger With No Stripes
Raul ‘Robin’ Morales Reyes (Folimage/Nadasdy)
Francija, Švica, 2018, 8’33”

Mali tiger se odpravi na dolgo pot, da bi našel svoje črte.

Čokoladno srce / Cœur Fondant / Melting Heart Cake
Benoît Chieux (Sacrebleu Productions)
Francija, 2019, 11’20”

Anna bi rada delila svoje čokoladno srce s prijateljem, a pot do njega vodi skozi ledeni gozd, po katerem lomasti nov prebivalec – strašljivi bradati velikan. Vse živali, ki mu prečkajo pot, izginejo … Toda velikan ima mehkejše srce, kot se morda zdi.

Cat Lake City
Antje Heyn (Protoplanet Studio)
Nemčija, 2019, 6’41”

Maček Percy se veseli sproščenega dne v Cat Lake Cityju, mačjem letoviškem raju. Toda tam ni ravno tako, kot je pričakoval. Niti prostor na brisači ni povsem varen …

Dodatna gradiva

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

1917 1917

Sam Mendes

petek, 24. 01. 2020 / 16:00 / Dvorana

Britanska vojaka med prvo svetovno vojno se v tekmi s časom podata globoko na sovražnikovo ozemlje: predati morata sporočilo o lažnem umiku nemške vojske, ki bo preprečilo masaker več sto britanskih mož. Film Sama Mendesa, posnet v enem samem kadru, je eden favoritov za letošnje nagrade oskar s kar desetimi nominacijami.

Stieg Larsson: mož, ki se je igral z ognjem Mannen som lekte med elden

Henrik Georgsson

petek, 24. 01. 2020 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarni portret švedskega pisatelja in novinarja Stiega Larssona, avtorja Milenijske trilogije, posvečen njegovi življenjski obsesiji: razkrivanju skrajnih desničarskih gibanj in njihovih strategij, kako priti na oblast.

Moj najboljši profil Celle que vous croyez

Safy Nebbou

petek, 24. 01. 2020 / 18:30 / Dvorana

Zgodba o ljubezni, hrepenenju in osamljenosti v dobi družabnih medijev. Juliette Binoche v vlogi ženske, ujete med fantazijo in resničnost.