Danes je blagajna odprta od 14:30 do 21:00 (odpre se čez 07:38).
V Kinodvoru od oktobra 2013.  

Skrivnostni deček Zagonetni dječak

Dražen Žarković / Hrvaška / 2013 / 88 min / podnapisi, hrvaščina / 9+

Njegova skrivnost bo postala njihova pustolovščina ...

režija Dražen Žarković, scenarij Hana Jušić, fotografija Mario Sablić h.f.s., montaža Slaven Zečević, glasba Dinko Appelt, produkcija Ankica Jurić Tilić, igrajo Antonio Parač, Karlo Maloča, Toma Budanko, Vanja Markovinović, Filip Ružić, Nina Mileta, Kristian Bonačić, distribucija Gustav film

festivali, nagrade Zlata arena za kostumografijo – Puljski filmski festival 2013. Nagrada oktavijan za animirano špico filma – Dnevi hrvaškega filma 2013. Sarajevo 2013.

Njegova skrivnost bo postala njihova pustolovščina …

zgodba
Napeta mladinska detektivka o pogumnem in spretnem štirinajstletnem Koku, ki smo ga spoznali že v filmu Koko in duhovi. V prijateljski družbi skuša razkriti novo skrivnost. Kokov prijatelj Tomo se je nedavno preselil v mesto in komaj čaka na novo pustolovščino. Njuno pozornost pritegne novi sošolec Marko, ki se nenavadno vede. Skupaj s prijateljico Marijano bodo korak za korakom razkrili njegovo dobro varovano skrivnost. Med detektivskim delom se izkaže, da je stvar bolj strašna, kot so sprva mislili. Bodo zmogli? Je njihovo prijateljstvo dovolj trdno? Kdo je skrivnostni deček? Bo rešitev preprosta? Film po romanu hrvaškega mladinskega pisatelja Ivana Kušana.

iz prve roke
»Če bi se film dogajal v sedanjosti, bi se fantje sprva pozanimali prek Facebooka, nato poguglali Marka, za objavo pregleda mesta bi uporabili Streetview in rešili primer v pol ure. Tako bi dobili en fin kratkometražni film.«
– Dražen Žarković, režiser

»Trač film s Facebook strukturo.«
– Hana Jušić, scenaristka

portret avtorja
Dražen Žarković je diplomiral iz filmske in televizijske režije na Akademiji dramskih umetnosti v Zagrebu. Od leta 1993 dela kot scenarist in režiser. Režiral je dva celovečerna filma, Ajmo žuti in Trešeta, TV-film Novogodišnja pljačka in številne dokumentarce. Je eden od režiserjev humorističnih serij Bitange i princeze, Odmori se, zaslužio si in Stipe u gostima. Za svoja dela je prejel številne nagrade, med drugim štiri oktavijane. Njegov najuspešnejši film Trešeta je prejel kar sedem mednarodnih nagrad.

kritike
»Mešanica Harryja Potterja z Emilom in detektivi. /…/ Vohunski triler za mulce z akcijsko dramo v domačem okolju.«
– Anđelo Jurkas, hot.hr

»Kar naredi film dober, celo v evropskem kontekstu, je režija Dražena Žarkovića. /…/ Štirje mladi igralci so izvrstni (Antonio Parač v vlogi Koka je precej bolj samozavesten kot v prvem filmu), direktor fotografije Mario Sablić je dobro uskladil interjerje in eksterierje ter dnevne in nočne scene, skladatelj Dinko Appelt pa je znova vešče variiral z motivi Johna Williamsa iz serije o Harryju Potterju. Tudi špica je odlična.«
– Nenad Polimac, Jutarnji list

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Trikotnik žalosti Triangle of Sadness

Ruben Östlund

petek, 09. 12. 2022 / 15:30 / Dvorana

Švedski satirik Ruben Östlund (Višja sila, Kvadrat) svoje strupene bodice tokrat uperi v svet visoke mode in ekonomsko privilegiranih ter ustvari divje zabavno farso, v kateri se razredna hierarhija obrne na glavo in razkrije tržna vrednost lepote. Zlata palma na zadnjem festivalu v Cannesu.

Septembrska klasa Septembrska klasa

Igor Šterk

petek, 09. 12. 2022 / 17:30 / Mala dvorana

Dokumentarni film Igorja Šterka je portret generacije, ki se je s področja vse Jugoslavije septembra 1987 zbrala v majhni kasarni na otoku Vis, da bi odslužila 365 dni v JLA.

Obe strani rezila Avec amour et acharnement

Claire Denis

petek, 09. 12. 2022 / 18:30 / Dvorana

Claire Denis po filmu Žarek v srcu ponovno združi moči z Juliette Binoche v zgodbi o ženski srednjih let, ki se nepričakovano znajde v vrtincu nebrzdanih strasti. Srebrni medved za najboljšo režijo na Berlinalu.