Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:00 (za danes zaprto).

Skrito življenje A Hidden Life

Terrence Malick / ZDA, Nemčija / 2019 / 173 min / angleščina, italijanščina, nemščina

Na resničnih dogodkih temelječ film kot posvetilo enemu nesojenih junakov druge svetovne vojne, posnet v veličastnem slogu Terrencea Malicka.

režija Terrence Malick, scenarij Terrence Malick, fotografija Jörg Widmer, glasba James Newton Howard, montaža Rehman Nizar Ali, Joe Gleason, Sebastian Jones, igrajo August Diehl (Franz Jägerstätter), Valerie Pachner (Franziska Jägerstätter), Michael Nyqvist (Joseph Fliessen), Matthias Schoenaerts (Herder), Jürgen Prochnow (major Schlegel), Bruno Ganz (sodnik Lueben), Alexander Fehling (Fredrich Feldmann), Ulrich Matthes (Lorenz Schwaninger), Karl Markovics (župan), Franz Rogowski (Waldlan)

festivali, nagrade Cannes 2019, Telluride 2019, Toronto 2019, Deauville 2019, London 2019, San Diego 2019

IMDb

Franz Jägerstätter je mlad moški, ki z ženo in tremi hčerami živi v majhni nemški vasici St. Radegund. Ko izbruhne druga svetovna vojna, Franza vpokličejo v vojsko. Potem ko je zdoma že več mesecev, družino postane strah, da bi lahko tudi njega poslali v boj. Nacistične oblasti od Franza zahtevajo, da zapriseže zvestobo Adolfu Hitlerju in tretjemu rajhu. Sovaščani ga prepričujejo, naj se tej zahtevi ne upira, a Jägerstätter se zateče k ugovoru vesti in zavrne odhod na fronto, pa čeprav se zaveda, da ga bo to privedlo v zapor ali celo v smrt. Mladenič najde moč za soočenje z dolgim sodnim procesom v ljubezni do svoje družine in upa predvsem na to, da bi se vojna morija čim prej končala.

»Skrito življenje je luciden in skrajno kljubovalen portret vere v krizi. Je intimna epopeja o brezmejni moči, potrebni za upor, in pogumu, nujnem za vztrajanje pri svojih vrlinah kljub dvomu, v svetu, ki tega morda nikoli ne bo nagradil. Nedvomno najboljši Malickov film po Drevesu življenja.« (Justin Chang, The Los Angeles Times)

Terrence Malick
Rojen leta 1943 v Ottawi (Illinois, ZDA). Na Harvardu je diplomiral iz filozofije. Sprva je delal kot novinar za Newsweek, Life in The New Yorker. Obenem je učil filozofijo in prevajal, nato pa se je vpisal na Ameriški filmski inštitut. S prvimi filmi Surova balada, Božanski dnevi in Tanka rdeča črta se je vpisal med največje ameriške režiserje.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

sreda, 03. 06. 2020 / 17:45 / Dvorana

Dolgo zamolčana zgodba o ženski, ki je med drugo svetovno vojno iz ustaških taborišč rešila na tisoče otrok. Zgodba o najboljših ljudeh v najslabših časih. Veliki zmagovalec Puljskega filmskega festivala, kjer so ga gledalci sprejeli s stoječimi ovacijami.

Svetilnik The Lighthouse

Robert Eggers

sreda, 03. 06. 2020 / 20:30 / Dvorana

Robert Eggers, režiser opevane ruralne srhljivke Čarovnica, se vrača s hipnotično, halucinantno in na 35-milimetrski trak posneto psihološko srhljivko o dveh svetilničarjih na odročnem severnoatlantskem otoku konec devetnajstega stoletja.

1917 1917

Sam Mendes

četrtek, 04. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Britanska vojaka med prvo svetovno vojno se v tekmi s časom podata globoko na sovražnikovo ozemlje: predati morata sporočilo o lažnem umiku nemške vojske, ki bo preprečilo masaker več sto britanskih mož. Film Sama Mendesa, posnet v enem samem kadru, je prejel tri oskarje.