Danes je blagajna odprta od 10:00 do 19:00 (odprto še 02:17, tel: 01 239 22 17).

Naš dom Utama

Alejandro Loayza Grisi / Bolivija, Francija, Urugvaj / 2022 / 87 min / španščina

Vizualno prevzemajoča zgodba o starem paru, ki se v prostranstvih bolivijskega višavja sooča z usodnimi posledicami dolgotrajne suše. Dobitnik velike nagrade žirije na festivalu Sundance in uradni bolivijski kandidat za oskarja.

igrajo José Calcina, Luisa Quispe, Santos Choque, distribucija Cinemania group

festivali, nagrade Sundance 2022 (velika nagrada žirije, nagrada občinstva), Ciper 2022, Malaga 2022 (najboljši iberoameriški film, najboljši režiser, najboljša glasba, posebna kritiška nagrada, San Francisco 2022, Transilvanija 2022, Carigrad 2022

IMDb

Fotografije

iz prve roke
»Sprva sem želel povedati zgodbo o čisti ljubezni, postavljeno v osrčje bolivijskega Altiplana /…/ Ljubezensko zgodbo sem pozneje povezal s širšim družbenim in okoljskim kontekstom, ki mi je omogočil, da sem raziskal zaskrbljujoča vprašanja v zvezi z mojo deželo in vplivom podnebnih sprememb. Ti problemi se morda zdijo oddaljeni, vendar so nam v resnici strašansko blizu, saj se z njimi že srečujemo v številnih delih sveta: izginjanje jezikov in kultur, prisilne selitve podeželskega prebivalstva, medgeneracijski konflikti glede tradicije oziroma asimilacije … /…/ V estetskem smislu prihajam iz sveta fotografije, zato me zanima ustvarjanje na presečišču podobe in tišine, kjer se skrivajo najgloblji pomeni: izguba, akulturacija, uničenje narave. Slogovno ima vsak posnetek pomen zase, v okviru filma pa obogatijo pripoved. Prostrane pokrajine, portreti, ki poudarjajo globoke poglede likov, ter trenutki tišine so moja orodja za pripovedovanje zgodbe, s katero postavljam kritična vprašanja o družbenih, okoljskih in človeških problemih v času velikih sprememb.
Naš dom je film o enem najbolj zapostavljenih krajev na planetu, hkrati pa univerzalna zgodba, ki bi se lahko dogajala v kateri koli skupnosti, soočeni s podobnimi družbenimi in okoljskimi težavami. To je zgodba, pripovedovana skozi oči preprostega para, ki se sooča s smrtjo ter izgubo svojih vrednot in običajev. Toda vedno obstaja možnost vztrajanja in ohranjanja. Čeprav se morda zdi, da gre za tragedijo, želim, da bi film prinesel upanje.«
– Alejandro Loayza Grisi

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Vrvež v moji glavi 2 Inside Out 2

Kelsey Mann

nedelja, 23. 06. 2024 / 16:50 / Dvorana

Naredimo prostor za nova čustva. Nadaljevanje animirane uspešnice Vrvež v moji glavi.

Razprodano

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 23. 06. 2024 / 18:00 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Dvakrat Almodóvar Dvakrat Almodóvar

Pedro Almodóvar

nedelja, 23. 06. 2024 / 19:00 / Dvorana

Človeški glas, 2020; Čuden način življenja, 2023