Danes je blagajna odprta od 17:00 do 21:30 (odprto še 3 ure, tel: 01 239 22 17).

Najbolj oddaljen The Farthest

Emer Reynolds / Irska / 2017 / 121 min / angleščina

Nasa je avgusta 1977, štiri dni po Elvisovi smrti, v vesolje poslala sondo Voyager-2, ki ji je nekaj tednov pozneje sledil še Voyager-1. Namen? Pobliže raziskati vesolje in planete našega osončja ter – s časom – odkriti meje našega osončja … in morebitne civilizacije onstran dojemanja.

Nasa je avgusta 1977, štiri dni po Elvisovi smrti, v vesolje poslala sondo Voyager-2, ki ji je nekaj tednov pozneje sledil še Voyager-1. Namen? Pobliže raziskati vesolje in planete našega osončja ter – s časom – odkriti meje našega osončja … in morebitne civilizacije onstran dojemanja. Avtorica s pomočjo vseh ključnih sodelavcev pri razvoju projekta osvetli najbrž največji dosežek človeštva; obe sondi sta med drugim s seboj ponesli zlati plošči s shranjenimi glasbenimi posnetki, podatki o dosežkih človeške civilizacije in pozdravnimi govori v več kot petdesetih jezikih. Voyager-2 je medtem že zapustil naš sončni sistem in zdaj pluje v neznano.

»Podali smo se na iskanje odličnih pripovedovalcev in zanimivih oseb, da bi občinstvu omogočili neposreden vpogled. Želeli smo, da gledalci spoznajo zasebno zgodbo o občutkih ljudi na robu tega neverjetnega razvoja in odkritja. Hoteli smo, da o tem ogromnem znanstvenem dosežku pripovedujejo iskreno, čustveno. Osupljivo je poslušati ljudi, ki so sodelovali pri sondi Voyager, večinoma v sedemdesetih in osemdesetih, med pripovedovanjem svoje zgodbe kot navdušeni otroci, s ponosom in spoštovanjem. Zaradi tega je film edinstven, znanstveno radovednost slavimo v vsem njenem veličastju.«
– Emer Reynolds

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Jupitrova luna Jupiter holdja

Kornél Mundruczó

četrtek, 21. 06. 2018 / 18:45 / Dvorana

Nadrealistični, distopični znanstvenofantastični triler, postavljen nekam vzdolž meja trdnjave Evrope, je senzacionalna, akcije polna, vizualno osupljiva politična alegorija, v kateri se čudeži prodajajo za drobiž.

Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach Glasba je časovna umetnost 3, LP film Laibach

Igor Zupe

četrtek, 21. 06. 2018 / 19:30 / Mala dvorana

Film o prvem uradno izdanem domačem albumu skupine Laibach iz leta 1985. Čeprav je bilo ime skupine v Ljubljani takrat politično prepovedano, je plošča vseeno izšla – brez imena in naslova. Črni križ na ovitku je bil dovolj.