Danes je blagajna odprta od 15:45 do 20:15 (odpre se čez 02:00).

Moje pesmi, moje sanje The Sound of Music

Robert Wise / ZDA / 1965 / 174 min

Filmska različica zadnje v nizu izjemnih broadwayskih uspešnic Rodgersa in Hammersteina, Moje pesmi, moje sanje, je posneta po resnični zgodbi pojoče družine Von Trapp, zgodbi o mladi in sanjavi nuni v osrčju avstrijske alpske idile, ki mora na predvečer nacistične priključitve Avstrije zapustiti samostan, da bi postala guvernanta sedmih otrok in omehčala srce ovdovelega družinskega patriarha.

režija Robert Wise, scenarij Ernest Lehman po odrskem muzikalu Richarda Rodgersa in Oscarja Hammersteina II., fotografija Ted D. McCord, montaža William Reynolds, glasba Richard Rodgers, igrajo Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker, Richard Haydn, Peggy Wood, Charmian Carr, Heather Menzies, Nicolas Hammond, Duane Chase, Angela Cartwright, Debbie Turner, Kym Karath

IMDb

Filmska različica zadnje v nizu izjemnih broadwayskih uspešnic Rodgersa in Hammersteina, Moje pesmi, moje sanje, je posneta po resnični zgodbi pojoče družine Von Trapp, zgodbi o mladi in sanjavi nuni v osrčju avstrijske alpske idile, ki mora na predvečer nacistične priključitve Avstrije zapustiti samostan, da bi postala guvernanta sedmih otrok in omehčala srce ovdovelega družinskega patriarha.

Eden najbolj priljubljenih filmskih muzikalov vseh časov z Julie Andrews in Christopherjem Plummerjem v glavnih vlogah. Dobitnik petih oskarjev, vključno s kipcem za najboljši film leta 1966, ko mu je uspelo (pa čeprav le za nekaj let) z vrha lestvice najbolj dobičkonosnih filmov spodriniti nesmrtno klasiko V vrtincu. V slovenskih kinematografih si ga je ogledalo okoli 160.000 obiskovalcev. Če ste bili med njimi ali pa še ne, pridite in zapojte: “Edelweiss, Edelweiss, Every morning you greet me …”

»Gospod Wise je s svojimi kamerami ustvaril veličastno slikovito prizorišče v okolici in mestu Salzburg, ki gnezdi v osrčju avstrijskih Alp. S helikopterjem prek zasneženih vršacev zajadra v globine pašniških zelenic, tako kot se je spustil naravnost v žrelo mrgolečih ulic New Yorka v svoji nepozabni Zgodbi z zahodne strani (sicer precej drugačni od tega filma). /…/ Seveda pa ob še posebej radostnem napevu ponovno vzleti v višave, h gorskim travnikom vrtoglavih in dih jemajočih razgledov. Poleg tega si je zagotovil Julie Andrews, da odigra – in odpoje – vlogo redovniške pripravnice … In prav ona predstavlja najbolj očitno in očarljivo novost tega filma. Gospodična Andrews s svojo energično vitalnostjo, preprostim in domačnim videzom ter sijajno sposobnostjo, da odigra dialoge s prav takšno živahnostjo in šarmom, kot odpoje svoje pesmi, podeli tej vlogi, ki ji ves čas grozi, da se bo zrušila pod težo romantične sentimentalnosti, prijeten pridih in avtoriteto Mary Poppins. /…/ Se zaveda, kako smešno je gledati zborček hihitavih nun, ki se o njeni usodi odločajo v lahkotni pesmici iz muzikalične komedije? Se ji zdi njen prvi pogovor z otroki trinoškega Von Trappa podoben konverzacijskim puhlicam, ki sodijo prej na gledališki oder? In ali ve (tako kot mi), da je vsa zadeva s kapitanom in bogato baronico videti kot iz operete Victorja Herberta leta 1910? Seveda ve. In kot kaže, se tudi zaveda, da je gospod Wise vse skupaj zastavil na tisti domačno sentimentalen način, ki ga imajo še gledališčniki danes za starokopitnega. Pa vendar se svojega dela loti nadvse veselo in pogumno. /…/ Moje pesmi, moje sanje ponavljajo že znano, v stilu in temi. Toda film kar prekipeva od čustev. Kar se posla tiče, gospod Wise natanko ve, kaj počne.«
– Bosley Crowther, The New York Times, 3. marec 1965

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dancing Queen Dancing Queen

Aurora Gossé

nedelja, 14. 07. 2024 / 16:45 / Dvorana

Mina se noro zaljubi v slavnega plesalca in začne plesati. Ganljiv družinski plesni film o sledenju lastnim sanjam, o izvirnosti namesto popolnosti.

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

nedelja, 14. 07. 2024 / 17:45 / Mala dvorana

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Železni krempelj The Iron Claw

Sean Durkin

nedelja, 14. 07. 2024 / 19:00 / Dvorana

Tragična resnična zgodba o bratih Von Erich, ki so se v zgodnjih osemdesetih letih pod vodstvom gospodovalnega očeta zapisali med legende profesionalne rokoborbe.