Danes je blagajna odprta od 14:15 do 20:30 (za danes zaprto).

Projekcije filma

sobota, 30. 03. 2024 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Asset 1
sobota, 06. 04. 2024 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Asset 1
sobota, 13. 04. 2024 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Asset 1
V programu Prvič v kino od 30. marca do 13. aprila

Mali Timotej Petit Malabar

Patrick Volve / Francija / 2023 / 20 min / sinhronizirano / 3+

Projekcije filma

sobota, 30. 03. 2024 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Asset 1
sobota, 06. 04. 2024 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Asset 1
sobota, 13. 04. 2024 / 10:00 / Dvorana

Prvič v kino

Asset 1
Premierno predvajanje novih epizod o radovednem dečku Timoteju, ki s kengurujem, žirafo, lemurjem in medvedom raziskuje vesolje in naravne pojave v njem.

Fotografije

Program:

Kdo riše po lunarni površini?
Mali Timotej in kenguru na plaži rišeta podobe v pesek. Potem pride val in jima vse izbriše. Luna ju povabi, da rišeta po njeni površini. Ampak kdo je nanjo narisal vse podobe, ki so že tam?
Luno je pred mnogimi leti obdajalo veliko skal, ki so trkale ob njo, in tako so nastali kraterji. Ampak vsi niso padli hkrati. Najmlajši med njimi prekrivajo prejšnje.

Nočni labirint
Mali Timotej in žirafa ne moreta hoditi s hoduljami, ker se Zemljina površina nenehno trese. Zato se odpravita na Mars, kjer ni potresov. Ampak pred davnimi časi, ko je bil Mars še mlad, ni bilo tako.
Pred davnimi časi se je površina Marsa tako tresla, da so nastali vulkani in ogromne soteske. Nekatere med njimi so zelo globoke. Imenujemo jih Nočni labirint.

Ledene gmote
Mali Timotej napravi snežaka, a njegov prijatelj lemur je zelo žalosten, ko vidi, da se ta na soncu taja. Sonce predlaga, da ga odneseta nekam, kjer je hladneje in kjer je že veliko ledenih gmot – v Kuiperjev pas.
Kuiperjev pas je zelo obsežen pas ledenih gmot, ki krožijo daleč stran okrog našega sonca. Včasih se katera od gmot prelomi, nekatere druge pa se spojijo in so videti kot snežaki.

Premična drsališča
Mali Timotej bi rad z medvedom priredil drsalno predstavo. A kje v našem sončnem sistemu je najboljši prostor za drsanje? Prav gotovo na Evropi, ledeni Jupitrovi luni. Ampak previdno!
Evropa pod svojimi ledenimi ploščami nekaj skriva! Njena ledena površina se premika in poka, saj se giblje po gladini širnega oceana.

Štiri ledene lune 
Lemurja bi rada malemu Timoteju ukradla lubenico in prepirata se o tem, kdo jo bo pojedel. Mali Timotej se zato zateče v oddaljen kotiček našega sončnega sistema, da bi lahko v miru užil svoj kos. Tam sreča planeta Pluton in Haron, ki se nenehno prepirata, kdo kroži okrog koga, zato sploh ne opazita, da imata štiri majhne ledene lune, ki krožijo okrog njiju.
Pluton in Haron sta zelo majhna planeta, ki krožita drug okrog drugega daleč na robu našega sončnega sistema. 

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Interesno območje The Zone of Interest

Jonathan Glazer

torek, 05. 03. 2024 / 16:20 / Dvorana

Britanski režiser Jonathan Glazer (Pod kožo) raziskuje najtemnejšo plat človeške narave. Velika nagrada žirije v Cannesu.

Adamant Sur l'Adamant

Nicolas Philibert

torek, 05. 03. 2024 / 17:30 / Mala dvorana

Skupaj s francoskim dokumentaristom Nicolasom Philibertom se vkrcamo na nenavadno ladjo, pribežališče za odrasle z duševnimi motnjami, da bi v družbi presenetljivo nadarjenih in iskrivih posameznikov razmišljali o skupnosti, svobodi in pomenu umetnosti v vsakdanjem življenju. Topli in rahločutni film, ki podira meje med ‘nami’ in ‘njimi’, je osvojil glavno nagrado na zadnjem Berlinalu.

Ne misli, da bo kdaj mimo Ne misli, da bo kdaj mimo

Tomaž Grom

torek, 05. 03. 2024 / 18:45 / Dvorana

»Želel sem zorni kot, ki napeljuje na neko drugo prisotnost, ki ni prisotnost človeka, ki gleda, stoji, hodi. Film ima podnaslov: 25. 4.–26. 1. To sta datuma smrti in rojstva mojega sina. Zame dva pomembna mejnika. To sta tudi začetek in konec snemanja. Vmes je točno devet mesecev.« – Tomaž Grom