Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:30 (odprto še 04:08, tel: 01 239 22 17).

Lara Lara

Jan Ole Gerster / Nemčija / 2019 / 98 min / nemščina

V Karlovih Varih nagrajeni film o zapletenem odnosu med materjo in sinom, posnet po scenariju Blaža Kutina.

režija Jan Ole Gerster, scenarij Blaž Kutin, fotografija Frank Griebe, glasba Arash Safaian, montaža Isabel Meier, igrajo Corinna Harfouch (Lara), Tom Schilling (Victor), Volkmar Kleinert (prof. Reinhoffer), André Jung (g.Czerny), Gudrun Ritter (mati/mother), Rainer Bock (Paul), Susanne Bredehöft (ga. Spengler), Maria Dragus (Clara), Mala Emde (Johanna), Mark Filatov (Tobi), Edin Hasanović (Saša), Steffen Jürgens (Jan), Alexander Khuon (Walther), Tina Pfurr (Steffi)

festivali, nagrade Karlovi Vari 2019 (najboljša igralka, posebna nagrada žirije), München 2019 (nagrada FIPRESCI)  

IMDb

Lara praznuje 60. rojstni dan in tokrat ima res dober razlog za slavje. Nocoj njen sin Viktor nastopi na najpomembnejšem koncertu svoje uspešne poti. Lara je bila tista, ki ga je v glasbenem udejstvovanju vseskozi podpirala in mu utrla pot. Kljub temu je Viktor že več tednov nedosegljiv in nič ne kaže, da je Lara dobrodošla na njegovem koncertu. Brez pomisleka se odloči, da bo odkupila vse preostale razpoložljive vstopnice in jih brezplačno razdelila mimoidočim. A bolj ko se Lara trudi, da bi večer minil uspešno, bolj se dogodki izmikajo njenemu nadzoru.

»Dalj kot gre Gerster z Laro Jenkins, večji je naš uvid v globino in vir njene poškodovanosti. Spominja na sadomazohistični lik Isabelle Huppert v Učiteljici klavirja Michaela Hanekeja, ki je obete mladega glasbenika onemogočila s polaganjem črepinj v žepe plašča svoje žrtve. Škoda, ki jo tu Lara naredi, je izključno psihološka, Gersterjev pristop pa niti približno ni tako leden. Pravzaprav je pod površino toplota, izhajajoča tako iz režiserjeve vere v lik kot igralke same /…/.« (Peter Debruge, Variety)

Jan-Ole Gerster
Rojen leta 1978 v Hagnu, Nemčija. Po nekajletnem delu za produkcijsko podjetje X-Filme Creative Pool se je vpisal na študij scenaristike in režije na Berlinski filmski akademiji. Leta 2012 je posnel svoj igrani prvenec Oh Boy, s katerim je takoj dosegel mednarodni uspeh. Film so prodali v redno distribucijo več kot dvajsetih držav, osvojil je tudi vrsto festivalskih nagrad.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

LIFFe / Panorama

Dnevnik Diane Budisavljević Dnevnik Diane Budisavljević

Dana Budisavljević

četrtek, 14. 11. 2019 / 17:00 / Dvorana

Igrano-dokumentarni film o neverjetni reševalni akciji otrok, ki se je med drugo svetovno vojno dogajala v Zagrebu. Veliki zmagovalec letošnjega puljskega festivala, ki je iz arene odnesel kar šest nagrad.

Pritisk Push

Fredrik Gertten

četrtek, 14. 11. 2019 / 18:15 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

LIFFe / Perspektive

Razbijalka sistema Systemsprenger

Nora Fingscheidt

četrtek, 14. 11. 2019 / 19:15 / Dvorana

Pretresljiv prikaz nezmožnosti prilagoditve devetletne deklice z vedenjsko motnjo, prežet z neprizanesljivo šokantnostjo in toplo človečnostjo.