Danes je blagajna odprta od 17:15 do 20:45 (odpre se čez 12:41).

Kratkohlačniki Izbrani kratki filmi za otroke

razno / Norveška, Slovenija, Francija, Irska / 49 min / podnapisi, angleščina, francoščina, norveščina, slovenščina / 8+

Izbor kratkih filmov Kratkohlačniki odlikujejo junaki z izrazitim značajem, pogumom in željami, ki so blizu otroškemu gledalcu. Filmi so bili nagrajeni na številnih festivalih za otroke in mlade po Evropi in svetu.

Fotografije

Prednost kratkih filmov je, da si jih lahko ogledamo še in še. V uri in pol tako lahko spoznamo različne vsebine, različne avtorske pristope, se nasmejemo, jezimo, bojimo, za junake pesti držimo … in še vedno ostane čas za pogovor. Kakovostni kratki filmi so vsebinsko in oblikovno izčiščeni, kar omogoča, da se v pogovoru poglobimo v zgodbo, doživetje in izraznost filma.

Program:

Vsiljivki Vill Mark
Thea Hvistendahl, Norveška, 2016, 5 min
Sestri se igrata na obrežju reke, a igro prekine prihod deklet, ki jima vsiljivki nista všeč. Razplet je zabaven, predvsem pa nepričakovan …

Dobro unovčeno popoldne
Martin Turk, Slovenija, 2016, 7 min, distribucija Bela film
Sin in oče v senci blokovskega naselja najdeta polno denarnico. Oče je odločen, da jo vrneta lastniku. 

Lili v oblakih Lili dans les nuages
Toma Leroux, Francija, 2017, 15 min
Lili preživlja poletje pri dedku na podeželju. Neskončno jo privlačijo oblaki in pri skrivnostnem podvigu ji pomaga Mei.

Časovni popotnik Time Traveller
Steve Kenny, Irska, 2017, 11 min
Martin, navdušen nad filmom Nazaj v prihodnost, poskuša zgraditi enako vozilo, a sedanjost je zanj manj rožnata.

Kužek Puppy
Kristian B. Walters, Norveška, 2018, 10 min
Kdo bi imel kužka? Perle in Henrik zagotovo. Toda prodajalec pravi, da otrokom psička ne sme prodati. Potrebujeta nov načrt – in to brez odraslih.

Ob ogledu filmov priporočamo pogovor ali delavnice Da se giba: Zvok in slika.

 

Še vedno so na voljo tudi filmi: Rop stoletja (Urška Kos, Slovenija, 1998, 15 min, AGRFT), Srečno, Orlo! (Sara Kern, Slovenija, 2016, 14 min, Penny Lane film), Male ribe (Maja Križnik, Slovenija, 2015, 22 min, AGRFT), Tikne Romnja/Mlade gospe (Martina Hudorovič, Slovenija, 2009, 5 min Luksuz produkcija) …

MOL generacije 2019: Prijava za 3. razrede

Brezplačen filmsko-vzgojni program za učence 3. razredov v Mestni občini Ljubljana. Prijave za koledarsko leto 2019.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Mladi Ahmed Le Jeune Ahmed

Jean-Pierre, Luc Dardenne

ponedeljek, 28. 09. 2020 / 18:15 / Dvorana

Zgodba o trinajstletnem Ahmedu, razpetem med ideje o čistosti, ki mu jih vceplja lokalni imam, ter skušnjave življenja. Ali lahko ljubezen premaga fantov pravičniški srd?

Corpus Christi Boże Ciało

Jan Komasa

ponedeljek, 28. 09. 2020 / 20:45 / Dvorana

Film, temelječ na resničnem pojavu lažnih duhovnikov na Poljskem, je sodobna in provokativna parabola o veri, odpuščanju in odrešitvi, ki jo poganja nepozabni nastop glavnega igralca.

Dodatna projekcija

Človek s senco Človek s senco

Ema Kugler

torek, 29. 09. 2020 / 18:00 / Dvorana

Genetski kod sili človeka v reprodukcijo. Novorojeni nima izbire, kot nemočno bitje je dan v dresuro civilizacijskih norm, ki jih določajo tisti na položaju moči … Umetniška silovitost in estetska domišljenost filma navajata gledalca na spontano transformacijo v odnosu do etike, družbe ter sprejemanja in dojemanja umetnosti.