Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:15 (odprto še 48 minut, tel: 01 239 22 17).

Kratkohlačniki Izbrani kratki filmi za otroke

razno / Norveška, Irska, Slovenija, Francija / 49 min / podnapisi, norveščina, slovenščina, angleščina, francoščina / 8+

Izbor kratkih filmov Kratkohlačniki odlikujejo junaki z izrazitim značajem, pogumom in željami, ki so blizu otroškemu gledalcu. Filmi so bili nagrajeni na številnih festivalih za otroke in mlade po Evropi in svetu.

Fotografije

Prednost kratkih filmov je, da si jih lahko ogledamo še in še. V uri in pol tako lahko spoznamo različne vsebine, različne avtorske pristope, se nasmejemo, jezimo, bojimo, za junake pesti držimo … in še vedno ostane čas za pogovor. Kakovostni kratki filmi so vsebinsko in oblikovno izčiščeni, kar omogoča, da se v pogovoru poglobimo v zgodbo, doživetje in izraznost filma.

Program:

Vsiljivki Vill Mark
Thea Hvistendahl, Norveška, 2016, 5 min
Sestri se igrata na obrežju reke, a igro prekine prihod deklet, ki jima vsiljivki nista všeč. Razplet je zabaven, predvsem pa nepričakovan …

Dobro unovčeno popoldne
Martin Turk, Slovenija, 2016, 7 min, distribucija Bela film
Sin in oče v senci blokovskega naselja najdeta polno denarnico. Oče je odločen, da jo vrneta lastniku. 

Lili v oblakih Lili dans les nuages
Toma Leroux, Francija, 2017, 15 min
Lili preživlja poletje pri dedku na podeželju. Neskončno jo privlačijo oblaki in pri skrivnostnem podvigu ji pomaga Mei.

Časovni popotnik Time Traveller
Steve Kenny, Irska, 2017, 11 min
Martin, navdušen nad filmom Nazaj v prihodnost, poskuša zgraditi enako vozilo, a sedanjost je zanj manj rožnata.

Kužek Puppy
Kristian B. Walters, Norveška, 2018, 10 min
Kdo bi imel kužka? Perle in Henrik zagotovo. Toda prodajalec pravi, da otrokom psička ne sme prodati. Potrebujeta nov načrt – in to brez odraslih.

Ob ogledu filmov priporočamo pogovor ali delavnice Da se giba: Zvok in slika.

Še vedno so na voljo tudi filmi: Rop stoletja (Urška Kos, Slovenija, 1998, 15 min, AGRFT), Srečno, Orlo! (Sara Kern, Slovenija, 2016, 14 min, Penny Lane film), Male ribe (Maja Križnik, Slovenija, 2015, 22 min, AGRFT), Tikne Romnja/Mlade gospe (Martina Hudorovič, Slovenija, 2009, 5 min Luksuz produkcija) …

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pretekla življenja Past Lives

Celine Song

nedelja, 01. 10. 2023 / 21:15 / Dvorana

Film, ki ga je navdihnilo režiserkino resnično življenje, svojo pripoved lahkotno, nežno in prefinjeno spleta do nepričakovano silovitega čustvenega vrhunca. Veliko odkritje Sundancea in Berlinala ter eden najboljših filmov leta po mnenju številnih kritikov!

Premiera slovenskega filma

O ljudeh, ki so v kinu doma O ljudeh, ki so v kinu doma

Tina Lagler, Blaž Miklič

ponedeljek, 02. 10. 2023 / 17:00 / Dvorana

Kratki dokumentarec O ljudeh, ki so v kinu doma se skozi pripoved treh kinooperaterjev sprehodi skozi preteklost, sedanjost in prihodnost njihovega poklica.

Otok v Ljubljani / Mestni kino 15!

Geografije samote Geographies of Solitude

Jacquelyn Mills

ponedeljek, 02. 10. 2023 / 19:00 / Dvorana

Celovečerni eksperimentalni dokumentarec, posnet na 16-milimetrski filmski trak, je spoštljiv poklon naravi, pa tudi igriv rezultat režiserkinega srečanja z otokom in njegovo skrbnico.