Danes je blagajna odprta od 10:00 do 20:30 (odprto še 03:15, tel: 01 239 22 17).

Klan El Clan

Pablo Trapero / Argentina, Španija / 2015 / 108 min

»Los desaparecidos« oziroma »izginuli« je evfemizem, ki še danes močno odmeva v Argentini. Pablo Trapero je po resnični zgodbi posnel film o na videz običajni argentinski družini, katere člani so v osemdesetih letih prejšnjega stoletja ugrabljali ljudi.

režija Pablo Trapero, scenarij Pablo Trapero, fotografija Julian Apezteguía, glasba Sebastián Escofet, montaža Pablo Trapero, Alejandro Carrillo Penovi, igrajo Guillermo Francella (Arquímedes Puccio), Peter Lanzani (Alejandro Puccio), Lili Popovich (Epifanía Puccio), Gastón Cocchiarale (Maguila Puccio), Giselle Motta (Silvia Puccio), Franco Massini (Guillermo Puccio), Antonia Bengoechea Antonia (Adriana Puccio), Stefanía Koessl (Mónica) 

festivali, nagrade Benetke 2015 (najboljši režiser), nagrada goya za najboljši ibero-ameriški film, Toronto 2015

IMDb

Na prvi pogled se zdijo Puccii povsem običajna argentinska družina: z očetom Arquimedesom na čelu se vsak večer zberejo za mizo in ob večerji premlevajo dnevne dogodke. Najstarejši sin Alejandro je celo zvezda argentinske ragbi reprezentance. A za to krinko se skriva nekaj povsem drugega. Arquimedes je hladnokrven zločinec, ki skrbno načrtuje ugrabitve številnih ljudi, pri tem pa mu pomaga Alejandro, s katerim si tudi razdelita odkupnine.

»In bolj kot sem bral, bolj sem ugotavljal, da je v srčiki zgodbe odnos med očetom in sinom, Arquimedesom in Alejandrom. Vedel sem, da bo portret razmerja med očetom in sinom preglasil kriminalni primer, zgodovinsko obdobje, ki sem ga osvetljeval. Ta je pogonska sila filma.«
(Pablo Trapero)

Pablo Trapero
Rojen leta 1971 v Buenos Airesu. Je eden od soustanoviteljev produkcijske hiše Matanza Cine, trenutno ene vodilnih produkcijskih hiš v Argentini. Je scenarist in režiser, za svoje filme, ki se redno uvrščajo na programe vseh najpomembnejših svetovnih filmskih festivalov, je prejel tudi številne nagrade.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Judy Judy

Rupert Goold

petek, 05. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Pozimi leta 1968 Judy Garland prispe v London, da bi nastopila na seriji razprodanih koncertov v klubu The Talk of the Town. Od njenega nastopa v Čarovniku iz Oza, ki jo je izstrelil med največje zvezde šovbiznisa, je minilo že trideset let … Upodobitev legendarne igralke in pevke je Renée Zellweger poleg kritiške hvale prinesla zlati globus in oskarja za glavno žensko vlogo.

Jadralke Maiden

Alex Holmes

petek, 05. 06. 2020 / 20:30 / Dvorana

Navdihujoč dokumentarec o Tracy Edwards, ki je drzno skočila v moški zelnik in postala skiperka prve jadrnice z izključno žensko posadko na najbolj ekstremni regati sveta.

Kolonija: mularija Une colonie

Geneviève Dulude-De Celles

sobota, 06. 06. 2020 / 17:00 / Dvorana

Film estetsko in poetično prikaže čustva v obdobju zgodnjega najstniškega iskanja avtentičnosti in je hkrati posvetilo sestrski ljubezni. Glavna nagrada mladinske žirije na Berlinalu 2019.