Danes je blagajna odprta od 15:20 do 21:30 (odprto še 46 minut, tel: 01 239 22 17).

Klan El Clan

Pablo Trapero / Argentina, Španija / 2015 / 108 min

»Los desaparecidos« oziroma »izginuli« je evfemizem, ki še danes močno odmeva v Argentini. Pablo Trapero je po resnični zgodbi posnel film o na videz običajni argentinski družini, katere člani so v osemdesetih letih prejšnjega stoletja ugrabljali ljudi.

režija Pablo Trapero, scenarij Pablo Trapero, fotografija Julian Apezteguía, glasba Sebastián Escofet, montaža Pablo Trapero, Alejandro Carrillo Penovi, igrajo Guillermo Francella (Arquímedes Puccio), Peter Lanzani (Alejandro Puccio), Lili Popovich (Epifanía Puccio), Gastón Cocchiarale (Maguila Puccio), Giselle Motta (Silvia Puccio), Franco Massini (Guillermo Puccio), Antonia Bengoechea Antonia (Adriana Puccio), Stefanía Koessl (Mónica) 

festivali, nagrade Benetke 2015 (najboljši režiser), nagrada goya za najboljši ibero-ameriški film, Toronto 2015

IMDb

Na prvi pogled se zdijo Puccii povsem običajna argentinska družina: z očetom Arquimedesom na čelu se vsak večer zberejo za mizo in ob večerji premlevajo dnevne dogodke. Najstarejši sin Alejandro je celo zvezda argentinske ragbi reprezentance. A za to krinko se skriva nekaj povsem drugega. Arquimedes je hladnokrven zločinec, ki skrbno načrtuje ugrabitve številnih ljudi, pri tem pa mu pomaga Alejandro, s katerim si tudi razdelita odkupnine.

»In bolj kot sem bral, bolj sem ugotavljal, da je v srčiki zgodbe odnos med očetom in sinom, Arquimedesom in Alejandrom. Vedel sem, da bo portret razmerja med očetom in sinom preglasil kriminalni primer, zgodovinsko obdobje, ki sem ga osvetljeval. Ta je pogonska sila filma.«
(Pablo Trapero)

Pablo Trapero
Rojen leta 1971 v Buenos Airesu. Je eden od soustanoviteljev produkcijske hiše Matanza Cine, trenutno ene vodilnih produkcijskih hiš v Argentini. Je scenarist in režiser, za svoje filme, ki se redno uvrščajo na programe vseh najpomembnejših svetovnih filmskih festivalov, je prejel tudi številne nagrade.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Prestavljeno v Dvorano

Joan Baez: Jaz sem hrušč Joan Baez: I Am a Noise

Miri Navasky, Maeve O’Boyle, Karen O’Connor

sobota, 22. 06. 2024 / 21:30 / Kinodvorišče

Intimen dokumentarni portret, v katerem legendarna pevka in aktivistka neobičajno odkrito spregovori o svojem življenju na odru in za njim.

Črni čaj Black Tea

Abderrahmane Sissako

nedelja, 23. 06. 2024 / 11:00 / Dvorana

Veliki poet afriškega filma Abderrahmane Sissako (Čakajoč na srečo) se vrača z melanholično romanco, postavljeno v afriško četrt tretjega največjega kitajskega mesta.

Kinobalon / Dodatna projekcija

Robotove sanje Robot Dreams

Pablo Berger

nedelja, 23. 06. 2024 / 11:30 / Mala dvorana

Animirani film, ki brez besed naslika barvito in toplo pripoved o pomenu prijateljstva in njegovi krhkosti. Film je hkrati tudi ljubezensko pismo New Yorku. Nominiranec za oskarja in prejemnik številnih najpomembnejših nagrad za najboljši animirani film leta.