Danes je blagajna odprta od 10:00 do 21:20 (odprto še 15 minut, tel: 01 239 22 17).

Klan El Clan

Pablo Trapero / Argentina, Španija / 2015 / 108 min

»Los desaparecidos« oziroma »izginuli« je evfemizem, ki še danes močno odmeva v Argentini. Pablo Trapero je po resnični zgodbi posnel film o na videz običajni argentinski družini, katere člani so v osemdesetih letih prejšnjega stoletja ugrabljali ljudi.

režija Pablo Trapero, scenarij Pablo Trapero, fotografija Julian Apezteguía, glasba Sebastián Escofet, montaža Pablo Trapero, Alejandro Carrillo Penovi, igrajo Guillermo Francella (Arquímedes Puccio), Peter Lanzani (Alejandro Puccio), Lili Popovich (Epifanía Puccio), Gastón Cocchiarale (Maguila Puccio), Giselle Motta (Silvia Puccio), Franco Massini (Guillermo Puccio), Antonia Bengoechea Antonia (Adriana Puccio), Stefanía Koessl (Mónica) 

festivali, nagrade Benetke 2015 (najboljši režiser), nagrada goya za najboljši ibero-ameriški film, Toronto 2015

IMDb

Na prvi pogled se zdijo Puccii povsem običajna argentinska družina: z očetom Arquimedesom na čelu se vsak večer zberejo za mizo in ob večerji premlevajo dnevne dogodke. Najstarejši sin Alejandro je celo zvezda argentinske ragbi reprezentance. A za to krinko se skriva nekaj povsem drugega. Arquimedes je hladnokrven zločinec, ki skrbno načrtuje ugrabitve številnih ljudi, pri tem pa mu pomaga Alejandro, s katerim si tudi razdelita odkupnine.

»In bolj kot sem bral, bolj sem ugotavljal, da je v srčiki zgodbe odnos med očetom in sinom, Arquimedesom in Alejandrom. Vedel sem, da bo portret razmerja med očetom in sinom preglasil kriminalni primer, zgodovinsko obdobje, ki sem ga osvetljeval. Ta je pogonska sila filma.« (Pablo Trapero)

Pablo Trapero
Rojen leta 1971 v Buenos Airesu. Je eden od soustanoviteljev produkcijske hiše Matanza Cine, trenutno ene vodilnih produkcijskih hiš v Argentini. Je scenarist in režiser, za svoje filme, ki se redno uvrščajo na programe vseh najpomembnejših svetovnih filmskih festivalov, je prejel tudi številne nagrade.

 filmografija (izbor)
1993 Mocoso malcriado (kratki)
1999 Mundo grúa (Crane World/Svet žerjavov)
2002 El bonaerense
2006 Nacido y criado (Born and Bred/Rojen in vzgojen)
2008 Leonera (Lion’s Den)
2010 Carancho (Zavarovalniška prevara)
2012 Elefante Blanco (White Elephant)
2015 El Clan (The Clan/Klan)

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Pritisk Push

Fredrik Gertten

petek, 15. 11. 2019 / 20:15 / Mala dvorana

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

LIFFe / Predpremiere

Bog obstaja, ime ji je Petrunija Gospod postoi, imeto i’ e Petrunija

Teona Strugar Mitevska

petek, 15. 11. 2019 / 21:20 / Dvorana

Zgodba o dvaintridesetletnem dekletu brez prave prihodnosti, ki se pogumno upre tradiciji ter neprizanesljivo razgali mačizem in seksizem sodobne makedonske družbe.

LIFFe / Kinobalon na LIFFu

Loti in izgubljeni zmaji Lotte ja kadunud lohed

Heiki Ernits, Janno Põldma

sobota, 16. 11. 2019 / 11:00 / Dvorana

Dogodivščina prijazne psičke Loti je polna nenavadnih domišljijskih presenečenj, s čudovito narisanim svetom narave.