Danes je blagajna odprta od 10:00 do 22:00 (odpre se čez 01:22).

Projekcije filma

četrtek, 13. 06. 2019 / 19:00 / Dvorana

Festival Naj se rola

Hansa studio: Ob zidu 1976-90 Hansa Studios: By The Wall 1976-90

Mike Christie / Velika Britanija / 2018 / 90 min / angleščina

Projekcije filma

četrtek, 13. 06. 2019 / 19:00 / Dvorana

Festival Naj se rola

Redki studii se lahko pohvalijo, da so gostili takšno vrsto imenitnih glasbenikov kot berlinski Hansa. Noben drug studio ni ponujal tako edinstvenega okolja kot ta osamljena zgradba, ki je stala sredi zapuščenega Potsdamskega trga v Zahodnem Berlinu, le nekaj metrov od zidu. Slednjega je prav v tem studiu s skladbo Heroes ovekovečil David Bowie, njegov sostanovalec Iggy Pop je tu odkril Lust For Life in med vožnjo z U-Bahnom in S-Bahnom našel navdih za komad The Passenger, U2 pa so v njem posneli album Achtung Baby.

V Hansi je nastala še cela vrsta prelomnih albumov skupin, kot so Depeche Mode, Nick Cave and the Bad Seeds, Siouxsie and the Banshees, R.E.M., Supergrass in številne druge. Dokumentarec razkriva, kako je studio, ki je bil včasih znan kot tovarna nemških šlagerjev, postal kraj, ki je definiral celo generacijo svetovnih glasbenikov.

V filmu nastopijo Michael Stipe (REM), Martin Gore (Depeche Mode), Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten), Tony Fox Sales (basist Iggyja Popa in Davida Bowieja), Gaz Coombes in Danny Goffey (Supergrass), Klaus Kruger in Johannes Schmöelling (Tangerine Dream), Mick Harvey, Thomas Wydler in Barry Adamson (Nick Cave and the Bad Seeds), Fish in Steve Rothery (Marillion), Colin Newman in Graham Lewis (Wire) in drugi.

»/…/ dokumentarec je tako evokativen, da lahko pod nogami skoraj začutiš parket z ribjim vzorcem, ki je krasil čudovito plesno dvorano /…/ iz zgodnjega dvajsetega stoletja. Film ima vse: Bowieja, Iggyja Popa, nekaj obveznih tehničnih detajlov ter Fisha iz benda Marillion, ki z užitkom obuja spomine na svoje eskapade v mestu /…/. To je čudovita tema za dokumentarec in Mike Christie izvrstno opravi svoje delo. /…/ Film je nostalgičen in romantičen; prava poslastica.«
– Emine Saner, The Guardian

Več o zgodovini studia Hansa lahko preberete na njihovi uradni strani:
www.hansastudios.de/en/about-2/history/.

Klub Kinodvor

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Dogman Dogman

Matteo Garrone

nedelja, 19. 05. 2019 / 11:00 / Dvorana

Matteo Garrone (Gomorra, Resničnost) je iz brutalnega dogodka, ki je v osemdesetih letih polnil strani italijanskih črnih kronik, ustvaril mračen, a tudi nežnosti in humorja poln »urbani vestern« o divji zveri, ki se skriva v vseh nas. Nagrada za najboljšega igralca v Cannesu.

Drobižki 2 Minuscule - Les Mandibules du bout du monde

Hélène Giraud, Thomas Szabo

nedelja, 19. 05. 2019 / 11:15 / Mala dvorana

Pustolovščina v animiranem svetu žuželk.

1, 2, 3, Maček Muri! 1, 2, 3, Maček Muri!

Boris Dolenc, Jernej Žmitek

nedelja, 19. 05. 2019 / 15:15 / Mala dvorana

Tri epizode iz miniserije Muri o dobro poznanih junakih iz knjige Kajetana Koviča.