Danes je blagajna odprta od 09:00 do 21:30 (odprto še 06:29, tel: 01 239 22 17).
V Kinodvoru od 25. oktobra 2014.

Gašper in Petra – najboljša prijatelja Karsten og Petra blir bestevenner

Arne Lindtner Naess / Norveška / 2013 / 81 min / pripovedovanje v slovenščini, / 4+

režija Arne Lindtner Naess , scenarij Line Grünfeld, fotografija Dániel Garas, glasba Lars Kilevold, montaža Leif Axel Kjeldsen, igrajo Nora Amundsen (Petra), Elias Sovold-Simonsen (Gašper), Janne Formoe (Maria), Ivar Norve (Morfar), Hilde Lyran (Hilde), Markus Tonseth (Harald), Tone Johnsen (Tante Randi), producenta Silje Hopland Eik, Tanya Badendyck, produkcija Cinenord Kidstory AS

festivali, nagrade TIFF Kids 2013. Kristiansand – mednarodni festival otroškega filma 2013. Filmski festival Giffoni 2013. Mednarodni festival mladinskega filma Seul 2013.

IMDb Uradna stran

DVD filma je na voljo v naši Knjigarnici.

Zgodba o domišljiji in prijateljstvu med petletnikoma, v kateri nastopajo tudi domače živali in plišaste igrače. Izjemno redka priložnost za ogled celovečernega igrano-animiranega filma z najmlajšimi otroki!

zgodba
V svojevrstnem križancu med igranim in animiranim filmom spoznamo najboljša prijatelja Gašperja in Petro ter njuni najljubši plišasti igrači, Levčka in gospo Zajkljo. Tik pred petim rojstnim dnem Petra, družabna deklica z bujno domišljijo, spozna sramežljivega Gašperja, novinca v vrtčevski skupini. Gašper in Petra se hitro spoprijateljita in Petra kmalu prepriča Gašperja, da jo podpre pri prepričevanju mame, da je zdaj dovolj stara in lahko skrbi za psa, ki si ga tako želi. Vse to pregovarjanje v zvezi s psom pa pride na ušesa gospe Zajklji, ki iz silne užaljenosti izgine med vrtčevskim obiskom gasilske postaje. Zdaj morata Petra in Gašper napeti vse moči, da bi našla gospo Zajkljo še pred praznovanjem Petrinega rojstnega dne. Pri tem jima na pomoč priskoči Levček.

iz prve roke
»Skušal sem ohraniti sorodno ozračje, kot ga imajo knjige o Gašperju in Petri. Toda moral sem obdržati ravno pravo mero dramatičnosti. Najbolj ‘strašen’ trenutek je, ko izgine gospa Zajklja – vsaj za štiriletnika.«
– Arne Lindtner Naess, režiser

o avtorju
Rojen leta 1944. Po poklicu je igralec. Odigral je številne vloge v filmskih in televizijskih produkcijah ter skoraj vseh norveških gledališčih. Od leta 1985 deluje tudi kot pisec, režiser ter producent gledaliških, filmskih in televizijskih del; danes velja za veterana norveškega družinskega in otroškega filma.

filmografija (izbor)
2000 Vazelina hjulkalender (TV-serija)
2003 Olsenbanden jr. gar under vann
2003 Olsenbanden jr pa rocker’n
2004 Det gode selskap (TV-serija)
2005 Venner for livet
2006 Olsenbanden jr. pa Cirkus
2007 Olsenbanden Jr. Solvgruvens hemmelighet
2008 SOS Svartskjaer
2009 Olsenbanden Jr. og Det sorte gullet
2010 Olsenbanden Jr. og Mestertyvens skatt
2011 Blafjell 2 – Jakten pa det magiske horn
2013 Karsten og Petra blir bestevenner (Gašper in Petra – najboljša prijatelja)

Klub Kinobalon

Postanite član in izkoristite naše ugodnosti! Članstvo v klubu poleg znižane cene vstopnic prinaša številne druge ugodnosti.

Aktualno

Animateka / Premiera

Slavna medvedja zasedba Sicilije La fameuse invasion des ours en Sicile

Lorenzo Mattotti

sobota, 07. 12. 2019 / 15:00 / Dvorana

Za tiste, ki imajo radi smeh, solze, legende in dogodivščine, Gedeone, pripovedovalec in glasbenik, princ komedije dell’arte ter deklica Almerina, pripovedujeta zgodbo …

Happiness Machine Happiness Machine

razno

sobota, 07. 12. 2019 / 18:00 / Dvorana

Omnibus kratkih filmov desetih animatork in desetih skladateljic iz vse Evrope, ki sta jih festival Tricky Women in orkester Klangforum Wien povabila k sodelovanju in razmisleku o vprašanju, kako močno sedanje gospodarsko stanje vpliva na naše življenje in iskanje sreče.